A24.com.tr » dünya » Quentin Tarantino emekli oluyor

Quentin Tarantino emekli oluyor

Quentin Tarantino emekli oluyor

Dünyaca ünlü ABD'li yönetmen Quentin Tarantino'dan hayranlarını üzecek bir açıklama geldi. Oscar ödüllü yönetmen son 2 filmini çekerek kariyerine son vereceğini belirtti.

Kill Bill, Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman ve Soysuzlar Çetesi gibi önemli yapımların yönetmenliğini üstlenen Tarantino, 1990’ların bağımsız sinema kuşağındaki en başarılı yönetmenlerden biri oldu. Kısa sürede ünlenen Tarantino Amerikan filmine yeni bir soluk getirdi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta kariyeri hakkında konuşan Tarantino, emeklilik zamanının yaklaştığını ve muhtemelen son iki filmini de çekip emekli olacağını söyledi.

Çekeceği son iki filmden birinin Bonnie and Clyde tarzında olacağını belirten 53 yaşındaki yönetmen, 10. filminden sonra sinemaya veda edecek.  

Tarantino, sinema çekimlerinde sahnelerin artık büyük çoğunluğunun bilgisayar ortamında çekildiğini söyleyip, bu görüntülerin yapaylık hissi verdiği yönünde eleştirilerde buluuyordu. Ünlü yönetmenin sinemaya veda kararı vermesinde, bu teknolojiye karşı daha fazla direnemeyecek olmasının etkili olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
  2017 yılında boşanan ünlüler
2017 yılında boşanan ünlüler