A24.com.tr » yaşam » Prof.Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını koronavirüsten öldü!

Prof.Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını koronavirüsten öldü!

Prof.Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını koronavirüsten öldü!

Corona virüsü testi sonucunun pozitif çıktığı açıklanan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu, hayatını kaybetti.

Onur Taşcıoğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü olan babası Cemil Taşcıoğlu’nun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun Corona virüsü testi pozitif çıktı!Onur Taşcıoğlu, paylaşımında “Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

CORONA TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, babasının en son 4-5 ay önce yurt dışına gittiğini ve 17 Mart'ta Çapa'da enfeksiyon servisinde koronavirüs tedavisine alındığını açıklamıştı.

"İNANILMAZ BİR ÇABA GÖSTERİLDİ"

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yaptığı açıklamada, Taşcıoğlu'nun 16 Mart'tan bu yana fakülte hastanesinde koronavirüs tanısıyla tedavi edildiğini aktardı.

Tükek, "Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi." diye konuştu.

Prof. Dr. Tükek, Taşcıoğlu'nun tedavisinin çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürüldüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Erdoğan'ın paylaşımında, "Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve koronavirüse karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR
  Madonna’nın tartışmalı fotoğrafı
Madonna’nın tartışmalı fotoğrafı