Prof. Dr. Arsev Eraslan kimdir, nereli, kaç yaşında?
Saat: 22:57

Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programının konuklarından Prof. Dr. Arsev Eraslan, izleyenler tarafından çok merak edildi. Prof. Dr. Arsev Eraslan kimdir, nereli?
Habertürk televizyonunun sevilen programı Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı'nın konuklarından olan Prof. Dr. Arsev Eraslan'ın kim olduğu merak konusu oldu. 24 Ocak 1937 doğumlu olan Eraslan, Ay'a gönderilen Apollo 11 projesinde görev aldı. Ay'a ilk ayak basan insan Neil Armstrong'un Dünya'ya dönmesini sağlamıştır. bunun dışında NASA'da bir çok kritik görevde yer almıştır. 1959'da gerçekleşen Apollo 11 projesinin 50. yılı kutlanırken, Fatih Altaylı'da Eraslan'ı unutmayarak programına çıkarmıştır.
Prof. Dr. Arsev Eraslan kimdir?
Prof. Dr. Arsev Eraslan, mekanik ve havacılık mühendisliği, mühendislik bilimi, uygulamalı matematik ve bilgisayar bilimleri dersleri verdi. NASA ve diğer federal kurumlar tarafından finanse edilen, modern bilgisayar modelleri ve yazılım teknolojilerinin geliştirilmesi için çok sayıda araştırma programı üzerinde çalıştı.
1960'larda, Tennessee Uzay Enstitüsü ve Arnold Engineering Development Center Üniversitesi'nde Prof. Eraslan, Apollo atmosferik reentry kapsülleri için hipersonik şok akış koşullarını ve termal korumayı simüle etmek için hesaplama modelleri tasarlayan bir NASA uzay araştırma ve geliştirme ekibinin bir parçasıydı. Bu modellerin modifiye edilmiş versiyonları, roket nozullarında ve tahrik sistemlerinde yüksek sıcaklıkta kimyasal olarak reaksiyona giren akış koşullarını simüle etmek için de kullanılmıştır. Ayrıca NASA ve ABD Hava Kuvvetleri için yüksek hızlı akış analizleri ile ilgili ileri araştırma projeleri planladı ve geliştirdi.
1970'lerin başlarında ve 1980'lerin başlarında, Prof. Eraslan ABD'de nükleer ve fosil yakıtlı enerji santrallerinin lisansını haklı çıkaran bilimsel modeller geliştirdi. Ayrıca, bu dönemde Prof. Eraslan, iki ve üç boyutlu GIS bilgisayar grafik yazılımı geliştirdi. elektrik enerjisi üretimi ve MX Füze Sistemi gibi büyük ölçekli projelerin çevresel etkisinin değerlendirilmesinde kullanılır.
1980'lerde Prof. Eraslan, kristal büyümesi deneylerinde çok fazlı hidro-termal koşullar için hesaplamalı modeller geliştirdi. Bunlar NASA Uzay Mekiği Mikro-yerçekimi Bilim Programına dahil edildi.
1980'lerin sonunda ve 1990'ların başında, Prof. Eraslan, her ikisinde de yüksek sıcaklık metal alaşımlarının katı-sıvı-gaz hidro-termal koşullarının simülasyonu için ilk üç boyutlu hesaplama modelini geliştirerek NASA Uzay Ulaştırma Merkezi ve Gelişmiş Araştırma projesini destekledi. normal yerçekimi ve mikro yerçekimi ortamları.
1996'dan 2001'e kadar Prof. Eraslan, NASA’nın Ulusal Teknoloji Merkezi’nin Baş Bilimcisi olarak görev yaptı ve mevcut bilimsel / mühendislik araştırma sonuçlarını, bilgi birikimini ve yazılımı ABD şirketleri tarafından ticarileştirmek için özel sektöre aktarmaktan sorumluydu. İkili bir rolde Prof. Eraslan, ABD Adalet Bakanlığı, Ulusal Adalet Enstitüsü ve Bilim ve Teknoloji Dairesi için yeni bir araştırma programı yönetti ve bu da ilk üç boyutlu Entegre Yasanın Uygulanması Yüz Tanımlama Sistemi ile sonuçlandı. NASA teknolojisine dayanan bu devrimci sistem, uluslararası olarak MSNBC ve Discovery Channel'da yayınlandı.