A24.com.tr » » POMEM polis alımı başvurusu ne zaman nasıl yapılır - 2018 polislik başvuru şartları neler?

POMEM polis alımı başvurusu ne zaman nasıl yapılır - 2018 polislik başvuru şartları neler?

POMEM polis alımı başvurusu ne zaman nasıl yapılır - 2018 polislik başvuru şartları neler?

Polis olmak isteyen vatandaşların merakla beklediği atama haberi geldi. Emniyette görevlendirilmek üzere Polis Akademisi bünyesine 25 bin 500 polis adayı alınacak. Peki başvurular ne zaman başlıyor?

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalar sonucu binlerce polis memuru görevinden ihraç edilmiş, ortaya çıkan açığı kapatmak için de binlerce polis memuru göreve alınmıştı.

Son dönemde özellikle işsiz üniversite mezunlarının ve devlet kapısına girmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir meslek olan polislikte yeni atamaların da müjdesi verildi.

 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) 22'nci ve 23'üncü dönemler için 10'ar bin atama yapılacak.

Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğüne (PAEM) 3 bin ve lise mezunlarından Polis Meslek Yüksek Okullarına (PMYO) 2 bin 500 polis adayı alınacak.

Akademinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden de yapılan duyurularda sınav ve başvuru şartlarına ilişkin detayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) sonra duyurulacağı bildirildi.

EMNİYETE TAZE KAN

Öte yandan, Polis Akademisi Başkanlığı ve buna bağlı PAEM, POMEM ve PMYO'lardan Mayıs 2014'ten bu yana 10 bin 500 amir, 71 bin 500 polis memuru olmak üzere 82 bin polis teşkilata kazandırıldı.

Bu yıl yapılacak alımlarla teşkilata katılan personel sayısı 107 bin 500'e ulaşacak. 

YORUMLAR
  Google adımlarımızı takip ediyor
Google adımlarımızı takip ediyor