A24.com.tr » » Polis ve bekçi alımı ne zaman yapılacak | Ekim 2017

Polis ve bekçi alımı ne zaman yapılacak | Ekim 2017

Polis ve bekçi alımı ne zaman yapılacak | Ekim 2017

Son dönemde hayatımıza yeniden giren gece bekçileri göreve başladı. Yeni KHK'la ile polis ve bekçi alımı yapacağını açıklayan Emniyet Genel Müdürlüğü'den bekçi ve polis alımı açıklaması geldi.

Bekçi ve polis alımının ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Birçok kadro daha oluşturulmasının ardından vatandaşlar bekçi ve polis alımı başvurularının ne zaman olacağı hakkında detayları merak ediyor. Peki, bekçi ve polis alımı ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 32 bin personel alımı yapacağı kadro içerisinde yer alan polis ve bekçi alımı, Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlanmasının ardından gençlerin dikkatini çekti. 7 bin 500 bekçi ve 20 bin polis alımı gerçekleştirecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu alımlardan belirli bir kısmını ise ön lisans mezunları arasından yapacak. Peki, bekçi ve polis alımı başvurusu ne zaman gerçekleştirilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 32 BİN KİŞİLİK KADRO

KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

ÖNLİSANS MEZUNU POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK

Toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek.

EMNİYET TEŞKİLAT KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Emniyet Teşkilat Kanunu’nda değişiklik Emniyet Teşkilat Kanunu’nda yer alan “Görev Unvanları” başlıklı sütuna, “Polis Akademisi Başkanı İbaresi”nden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkanı” ibaresi, “Polis Akademisi Başkan Yardımcısı” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkan Yardımcısı” ibaresi gelmesi ve “Havacılık Müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Müdürü” ibaresi eklendi. 

YORUMLAR
  Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?
Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?