A24.com.tr » yaşam » Pendik açıklarında kuru yük gemisinde yangın çıktı

Pendik açıklarında kuru yük gemisinde yangın çıktı

Pendik açıklarında kuru yük gemisinde yangın çıktı

İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarındaki bir kuru yük gemisinde sabaha karşı yangın çıktı. Gemiden yükselen alevler ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. 15 kişilik mürettebat da kurtarıldı.

İstanbul Boğazı'nda bu sabah korku dolu anlar yaşandı.

Pendik açıklarında bir yük gemisi alev alev yandı. Yangın "Yaşam Mahalli" denilen kamaraların olduğu alanda çıktı. Pendik sahiline polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Gemideki söndürme çalışmaları devam ederken 15 personelin tahliye edildiği belirtildi.

YANGIN İHBARI ÜZERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, bir gemide yangın çıktığı ihbarı üzerine Pendik sahiline polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, geminin açıkta olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunamadı. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından deniz polisi ve sahil güvenlik görevlilerine durum bildirildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği görülen gemiye söndürme çalışmaları ile müdahale edilirken, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Gemide başlayan ve sebebi henüz belirlenemeyen yangını söndürme çalışmalar devam ediyor.

15 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin sardığı yük gemisindeki 15 personel tahliye edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, saat 06.20 sıralarında Pendik açıklarında bir kuru yük gemisinde yangın çıktığını belirterek, "Olay yerine Polis botu sevk edilmiştir. Polis botu gemide bulunan 15 mürettebatı bota alarak kurtarmış ve Kartal Limanı'na çıkarmıştır. Gemiye Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale ediyor." dedi.

MÜRETTEBAT YABANCI UYRUKLU

Beyrut'tan gelerek 2 Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi. 

YORUMLAR
  Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!
Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!