A24.com.tr » medya » Pelin Çift kimdir, kaç yaşında, evli mi, ınstagram hesabı ne?

Pelin Çift kimdir, kaç yaşında, evli mi, ınstagram hesabı ne?

Pelin Çift kimdir, kaç yaşında, evli mi, ınstagram hesabı ne?

Her çarşamba günü TRT 1 ekranlarında gündeme dair konuları konuklarıyla beraber tartışan ve detaylarıyla izleyenleri ekrana kilitleyen Pelin Çift kimdir, kaç yaşında, evli mi, ınstagram hesabı ne?

 TRT 1 ekranlarında Pelin Çift ve Gündem Ötesi programında her çarşamba günü merak edilen tarihi ve gündeme dair konular masaya yatırılmaya devam ediyor.

Programın sunucusu ve moderatörü olan Pelin Çift, diksiyonu ve sempatik sunuş tarzıyla izleyenleri ekrana kilitlemeye başarıyor.

PELİN ÇİFT KİMDİR?

Pelin Çift, 1978 yılında İzmir’de doğmuştur. Notre Dame de Sion Fransız Lisesini bitirdi. Sonra da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde “Özel Televizyonların Yapısal Özelliklerinin Haber Oluşumuna Etkilerini İnceleme” adlı Fransızca tez ile yüksek lisansını tamamladı.

Görüleceği üzeri güzel sunucu Pelin Çiftin son derece parlak bir eğitim kariyeri vardır…..

1997 yılında NTV ekranlarında hava durumu sunuculuğu ile televizyonculuğa başladı. Daha sonra NTV haber sunuculuğuna terfi ederek 2 sene haber sundu. 2001 krizinde işten çıkarılınca işsiz kaldı ve yüksek lisansını tamamlamak üzere Galatasaray Üniversitesi’nde radyo televizyon gazeteciliği bölümünde okumaya başladı. Yüksek lisans biterken Paris’te Sorbonne Üniversitesi’ne kabul edildi, Tam Fransa’ya gidecekken Sky Türk kuruldu. Orada işe başladı.

Pelin Çift NTV’den sonra sırasıyla 2003-2004 yılları arasında SkyTürk, 2004-2009 yılları arasında CNN Türk ve 2009 yılında HaberTürk kanallarında sunuculuk hayatına devam etti. Son olarak HaberTürk kanalında Öteki Gündem adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2014 yılına kadar HaberTürk kanalında Medya Kritik programını hazırlayıp sundu.

2013 yılının Ekim ayında Show TV’de 31 Aralık 2013 gecesine kadar yayınlanan “Bir Milyon Kimin?” adlı bilgi yarışmasında, yarışmanın jüri üyeleri Bülent Özveren, Okan Bayülgen ve Gülben Ergen olurken yarışmanın sunucusu Pelin Çift, Hakan Hatipoğlu ile birlikte sunuculuk görevi yaptı.

2015 yılında ocak ayından itibaren TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır.

Fransızca ve İngilizce bilen Pelin Çift, 2009 yılında Okan Akbaş ile evlendi. Ömer (d.2012) adında bir oğlu vardır.

Çalıştığı TV Kanallar:
1997-2001: NTV
2003-2004: Skytürk
2004-2009: CNN Türk
2009-2014: Habertürk TV
2015- —— TRT 1

Pelin Çift Yorumları….

1978 yılında izmir’de doğdu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’ni, ardından istanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Galatasaray Üniversitesi Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümünde, “Özel Televizyonların Yapısal Özelliklerinin Haber Oluşumuna Etkileri: Ekonomi-Politik inceleme” adlı Fransızca tez ile yüksek lisansını tamamladı. Pelin Çift CNN TÜRK’te haber bültenlerini sunuyor.

Mesleğe 1997 senesinde NTV’de hava durumu sunarak başladı. Daha sonra NTV’de haber spikeri olarak 2 sene çalıştı. Sky Türk’te muhabirlik ve sunuculuk görevini üstlendi.

Fransızca ve ingilizce biliyor. *

Cnn türk haber spikeri olan gencecik uzun boyunlu sarısın hanım efendi. *

hafta sonları haber izleme alışkanlığı kazandıran afet.

ntv’nin ilk spikerlerindendir.

her sabah okula gitmeden önce haberleri izleme sebebimdi lise yıllarımda. emeği vardır üzerimde.

(bkz: sevgi dolu güzel insan)

cnn türk kanalında haber spikerliği yapan güzel insan.

uzun ve mütemadiyen konuşabilen, haber bültenlerini dırdır formatına sokan insan. hele ki arada bir nefes alışı vardır ki televizyonda denk gelenlerin muhakkak dikkat edip izlemesi gerekmektedir. iki sene kadar önce yaşanan uçak kaçırma vakasında uçakta rehin durumda iken telefonla bağlandığı yolcunun “ailem merak etmiştir, onlarla konuşmam lazım” lafına saniyesinde ” arkadaşlarım rejiden işaret ediyor, aileniz de bizim kanalı izliyormuş” cevabını vererek gözümde çizdiği bütün imajı sıfırlamıştır.

world of warcraft a başlama sebebim. ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. bir ashenvale dedi, içimde bir şeyler kıpırdanmaya başladı valla.

kendi için kısa bir şiir yazdım, burdan paylaşmak istiyorum.

pet olarak al beni
hellfire peninsula’ya uçur beni
pit lord un önüne at beni
yine de severim seni.

kendisi habertürke transfer olmuş ve kanımca çok doğru birşey yapmıştır.

hali sarışın halinden çok daha güzel olan sunucu.

inanılmaz güzelliği bir yana, gözlemlediğim kadarıyla konuklarına sorduğu sorularla da güzelliğinin içini doldurabilmiş olan, başarılı gazeteci. dış görünüşü bu kadar iyi olan insanlar; ister dişi ister erkek olsun, kendilerini kasmazlar, geliştirmezler, dünya etraflarında döner çünkü, ama kadın işini gerçekten çok iyi yapıyor, cidden helal olsun, bildiğin üstün insan kendisi. bu arada güzellik demişken; öyle basit bi güzellik değil bununki, yüz hatları ve ten rengi kusursuz, fizik kusursuz, herşey kusursuz şerefsizim. 2378 tane liv tyler’ı kendisine kurban ederim yeminlen söylüyorum, o derece güzel yani. allah korusun politikacı felan olup konuğu olsam; unuturum herşeyi, “yemişim siyaseti, memleketi. bana seni gerek seni…” diyerek oyları sıfırlardım heralde.

 

YORUMLAR
  Ejderhaların Annesi güzel oyuncu Emilia Clarke'ın bilinmeyen yönleri...
Ejderhaların Annesi güzel oyuncu Emilia Clarke'ın bilinmeyen yönleri...