A24.com.tr » yaşam » Palu ailesi son dakika;Palu ailesi tutuklandı mı canlı yayında gözaltı

Palu ailesi son dakika;Palu ailesi tutuklandı mı canlı yayında gözaltı

Palu ailesi son dakika;Palu ailesi tutuklandı mı canlı yayında gözaltı

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi olayıyla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği harekete geçti. Palu ailesi fertleri hakkında gözaltı kararı verildi.

 Palu ailesi olayında Müge Anlı'nın programında polisler aile fertlerini gözaltına aldı.

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Kasten adam öldürme suçu" kapsamında, Palu ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltıların Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili olduğu ifade ediliyor. Bu sabah yine Müge Anlı'nın programına katılan Palu ailesi fertleri canlı yayında gözaltı işlemi uygulanıyor.

Program devam ettiği sırada asayiş büro ekipleri Palu ailesinin evine baskın yaptı. Gözaltı işlemi uygulanan Palu Ailesi, Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülecekler.

CANLI YAYINDA GÖZALTI

Meryem Tanhal ve kızı Melike'nin ölümüyle ilgili şüpheliler arasında bulunan Palu Ailesi'nin tüm fertleri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

TUNCER USTAEL HAKKINDA GÖZALTI KARARI YOK

Tüm aileyi etkisine aldığı iddia edilen Tuncer Ustael hakkında ise henüz bir gözaltı kararı söz konusu değil.

MÜGE ANLI: BENİM AKLIM HAYALİM ALMIYOR

Müge Anlı, Tuncer Ustael'in bu zamana kadar ceza almamasını çok sert sözlerle eleştirdi.

İşte Müge Anlı'nın sözleri:

"Sizin bu iki çocuğunuzun başına gelen olaylarda siz nasıl ceza almıyorsunzu benim aklım hayalim almıyor. Bununla ilgili ceza almalıydınız. Öyle sizin dediğiniz gibi bir kadına iğne yaparak tecavüz edemezsiniz. Bu dünyada bu hukukun önünde hesabını vereceksin. Allah daha sonra hesabını soracaksın. Sen bu Türk adaletinin önünde cezanı çekmemelisin. Bu zamana kadar ceza almamak seni rahatlatmış. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar."

TUNCER USTAEL: GELİN BENİ ALIN

"Ben 10 yıldan beri o kadar evraklar verdim. Ben madem suçluyum neden 10 yıldan beri gelip almadılar. Ben canlı yayında Cumhuriyet Başsavcısına sesleniyorum. Beni gelin alın, beni İzmit'e çağırın. Ben adaletten kaçmıyorum. Bana olan suçlamalarınız nedeniyle hepiniz utanacaksınız. Sizinle görüşeceğiz"

MÜGE ANLI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Müge Anlı, gözaltı sonrası "Bu alkışlar Cumhuriyet savcımıza ve emniyet yetkillerine. Yayınımızı ihbar kabul ettiler. Soruşturmayı tekrar açtılar. Eşi öldürüldükten sonra ailesinin yanına sığınan iki çocuklu kadının ve onun 6 yaşındaki kızının inşallah kanı yerde kalmayacak. Teşekkür ediyorum emeği geçen herkese. Adalet yerini bulsun. Bu kadar özellikle çocuklara yapılanlar, bir şekilde cezasını bulacak ki; diğerleri de çocuklara yapılan eziyetin karşılığını olduğunu görmeliler. Dört tane çocuk; bir dolu psikolojik sorunlarla üniversite okumaya çalışıyor. Bu çiftin çocuklarının durumu hiç iyi değil. Onlar da üç yıldır koruma altında. Maalesef bir diğeri de ispirto içirtilerek öldürülmüş. İnşallah kanı yerde kalmasın. Hepimizin dileği bu. Dilerim hepimizin beklediği karar çıkar."

AİLE FERTLERİ İÇİN DE GÖZALTI KARARI VAR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri savcılığın talimatıyla ailenin evinde arama yapıyor. Ekipler, suç unsuru oluşturabilecek delil aranıyor. Palu ailesinin telefonları da incelemeye alındı.

ANNE KIZI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Alınan bilgiye göre, bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince geçen hafta yürütülen çalışmalara, sabah saatlerinden itibaren yeniden başlandı.

Soruşturma kapsamında, belirlenen bölgede Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesine ait 2 iş makinesiyle kazı çalışması gerçekleştiriliyor.

Geniş bir alanı kapsayan arama sahasında ekipler, iki uçtan çalışmalarını yapıyor. Çalışma yapılan alanda yıllar içerisinde yükselme meydana geldiği düşünülerek, bölgenin olayın meydana geldiği zamanki seviyesine getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Polis ve olay yeri inceleme ekipleri, kazı alanında iş makinelerinin açtığı yerlerde delil ve bulgu arama faaliyeti yürütüyor.Kazı alanında polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, bazı vatandaşların da çalışmayı izlediği görülüyor.

OLAY

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı. Polis ekipleri, incelemeler sonucunda çalışmaların dünkü bölümüne ara vermişti.

YORUMLAR
  Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.
Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.