A24.com.tr » yaşam » Özel Harekat Afrin'e giriş yaptı

Özel Harekat Afrin'e giriş yaptı

Özel Harekat Afrin'e giriş yaptı

ÖSO ile birlikte bu sabah saat 11.05 itibariyle kara harekatını başlatan TSK Suriye'deki ilerleyişini sürdürürken, Özel Harekat birliklerinin Afrin'de 5 km ilerledikleri öğrenildi.

Son dönemin en kapsamlı harekatına başlayan TSK, Afrin operasyonunda terör örgütü YPG'ye yönelik ilerleyişini sürdürüyor. Bu sabah saatlerinde operasyonu karadan da başlatan TSK, Özel Harekat birlikleriyle Afrin'e giriş yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG'ye yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı. Saat 11.05'te Türk askeri Kilis Gülbaba'dan sınırı geçti. Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.

SAAT 11:05'TE KARA HAREKATI BAŞLADI

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik dün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde yeni aşamaya geçildi.

Başbakan Binali Yıldırım, askerin saat 11:05'te Kilis'in Gülbaba köyünden sınırı geçtiğini ve kara harekatının başladığını belirtti

ÖSO, GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATTI

Sabahın erken saatlerinde Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyon başlamıştı. ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içeride ilerledi.

TSK, 5 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ

Anadolu Ajansı, TSK'nın, Özgür Suriye Ordusu güçleriyle terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin topraklarının yaklaşık 5 kilometre içine girdiğini duyurdu. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadığı ifade edildi.

SINIR KARAKOLLARI YOĞUN ATEŞ ALTINDA

Afrin'e yönelik kara harekatının başlamasının ardından Kilis'ten PYD ve PKK'nın sınır karakolları yoğun ateş altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait fırtına obüs, topçu bataryaları ve tank birlikleri tarafından PKK-PYD terör örgütünün Afrin ile çevresindeki sınır karakollarını vuruyor. Keşif ve gözetleme birliklerinden gelen koordinatlar doğrultusunda tespit edilen hedefler, ateş destek vasıtalarıyla imha ediliyor.

Top sesleri Kilis'in sınır köylerinden duyulurken, imha edilen hedeflerden yükselen dumanlar da sınır köylerinde görülebiliyor.

TOPÇU ATIŞLARI YAPILIYOR

ÖSO'ya bağlı birliklerin, operasyon başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuldu. Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

TSK TANKLARI ÖSO GÜÇLERİNE DESTEK VERİYOR

Askeri kaynaklar, TSK tanklarının ÖSO güçlerine destek verdiğini belirtti.

Örgüt üyelerinin köy ve kasabalalara çekildiği ifade edildi. Kırsalda çok direnişle karşılaşılmadığı kaydediliyor.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADAN VURUYOR

Türk savaş uçakları da hedefleri vurmaya devam ediyor. Hatay semalarında sesleri duyulan Türk savaş uçakları sabah saatlerinde Afrin'deki terör hedeflerini vurdu. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri de duyuldu. 

YORUMLAR
  2017 yılı içerisinde dünya basınını meşgul eden skandal olaylar!
2017 yılı içerisinde dünya basınını meşgul eden skandal olaylar!