A24.com.tr » yaşam » Olağanüstü görüntüsü kabusu oldu

Olağanüstü görüntüsü kabusu oldu

Olağanüstü görüntüsü kabusu oldu

Güney Etiyopyalı Abushe, Waardenburg sendromu denilen genetik bozukluğu nedeniyle siyah bir bedene ve mavi gözlere sahip. Bu mükemmel görüntüde Abushe'yi üzen tek şey ise; ona canavar denmesi.

 Güney Etiyopyalı Abushe, siyah bedeni ve mavi gözleriyle dikkat çekiyor.

Abushe, Waardenburg sendromu denilen genetik bir bozukluğa sahip. 8 yaşındaki çocuğun, 40 bin kişide bir görülen genetik hastalığı; işitme kaybı, gözlerde, saçta ve deride pigmentasyon bozukluklarıyla kendini gösteriyor.Onun bu farklılığını kabullenemeyip dışlayanlar da olmuyor değil. Abushe, onu zorlayan şeyin hayatta kalma mücadelesi olmadığını söylüyor. Onu yıpratıp üzen tek şey “Canavar” benzetmesiyle gözleriyle dalga geçilmesi.Birçok eşyası ve okul kitapları da yangında kül olan Abushe, yalnızca en değerli eşyası kırmızı topunu kurtarabiliyor.

Bu nadir hastalığın dikkat çekici bir güzellik olarak yansıdığı Abushe'nin fotoğraflarını Eric Lafforgue çekti.

Ahşap ve kerpiçten yapılmış bir evde büyükannesi ile yaşayan Abushe, bir yangın sonucu evsiz kalıyor.

Yangından sağ kurtulmayı başarsa da, alnında hala bir iz taşıyor. Büyükannesiyle yaşadığı yerden okula gidebilmek için maddi imkanı olmayan Abushe, okuluna yakın mesafede derme çatma bir yerde kalıyor.

Ailesi, yıllarca maddi yetersizliklerden dolayı doktora götüremedikleri Abushe'nin gözlerinin görmediğini düşünmüş. Ancak Abushe'nin görme yetisinde herhangi bir sorun yok.

YORUMLAR
  İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu
İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu