A24.com.tr » eğitim » Okullarda yaz eğitimi , LGS ve YKS açıklaması geldi

Okullarda yaz eğitimi , LGS ve YKS açıklaması geldi

Okullarda yaz eğitimi , LGS ve YKS açıklaması geldi

Okullarda telafi eğitimleri, okulların yazın açık olup olmayacağı ve LGS ile YKS konusunda Ziya Selçuk 'tan son dakika açıklaması geldi.

Okullar ne zaman açılacak?

Ahaber 'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada , okulların açılması meselesine değindi. Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Okulların açılması meselesini biz , Cumhurbaşkanımızın liderliğinde toplanan ve diğer paydaşların da katılacağı görüşmelerde değerlendiriyoruz. 

Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bizim ödevimiz bu. Farklı tartışmalara girilmesi uygun değil.

Bizim için Mayıs Haziran ayı çok önemli. Gidişat çok önemli. Mayıs haziran aylarını değerlendirmek çok kritik. 

Fakat oldu ki böyle bir durum olmayacak; Temmuz ve Ağustos ayları , daha fazla tatil olarak düşündüğümüz, çocukların dinlenmesi ve eğlenmesi çok önemsediğimiz aylar. O nedenle ağırlıklı olarka Mayıs Haziran aylarını çok önemsiyoruz. 

Eğer bu senaryo gerçekleşmezse Eyül Ekim ayları çok kritik olacak. Bunu dün de söyledim . Manşet çıkarmak açısından fayda var. Hem mayıs haziran , hem eylül ekim önemli.

Tüm planlarımız hazır. Belirsizliğin netleşmesi içi çaba gösteriyoruz.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeniden masaya yatırılacak ve konu görüşülecek.

TELAFİ EĞİTİMİ

Biz telafiyi de Mayıs Haziran Eylül Ekim için ağırlıklı düşünüyoruz. Yaz aylarında telafi eğitimi için ağırlıklı çalışmamız yok. Çünkü, yaz aylarının tatil anlamında ayrı bir değeri var. Dinlenmeye ihtiyaç var. İklim bakımından da bazı bölgeler zorluklar içeriyor. Bu nedenle Mayıs Haizran , Eylül Ekim ayları telafi için değerlendirilecek.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

Biz LGS açısından bakıyoruz. YKS , YÖK ve ÖSYM açısından ele alınıyor. Ama eğitimlerde , yapılacak toplantılar sonrası yeni süreç belli olacak. 

YORUMLAR
  Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!
Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!