A24.com.tr » ajanda » Oksitosin ile Dünyayı Barışçıl Bir Yer Haline Getirmek Mümkün Mü?

Oksitosin ile Dünyayı Barışçıl Bir Yer Haline Getirmek Mümkün Mü?

Oksitosin ile Dünyayı Barışçıl Bir Yer Haline Getirmek Mümkün Mü?

15 Şubat'ta saat 11.00-13.00 arası online olarak düzenlenecek olan ve kadın hareketi temsilcileri, akademisyenler ile gazetecilerin katılacağı etkinlik, canlı olarak izlenebilecek.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Sevgililer Günü Haftasında Prof. Dr. Elif Vatanoğlu Lutz'un katılımıyla sevgi hormonu Oksitosin ile Dünyanın nasıl barışçıl bir yer olabileceği sorusuna cevap arıyor.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na ulaşmak ve bu sayede Türkiye'de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, SES Yılın Kadınları 2021 ödülleri sahiplerinden Prof. Dr. Elif Vatanoğlu Lutz'un katılımıyla “Oksitosin ile Dünyayı Barışçıl Bir Yer Haline Getirmek Mümkün Mü?” etkinliğini düzenliyor.

15 Şubat'ta saat 11.00-13.00 arası online olarak düzenlenecek olan ve kadın hareketi temsilcileri, akademisyenler ile gazetecilerin katılacağı etkinlik YouTube'dan (https://www.youtube.com/sesdernegi) da canlı olarak izlenebilecek.

Ekinlik linki: https://us02web.zoom.us/j/88623161175?pwd=SWV5cUV4OU9IWlRMMXJUdit1VjA5QT09
Meeting ID: 886 2316 1175
Passcode: 116580
 
Elif Vatanoğlu Lutz kimdir?
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Vatanoğlu Lutz, Asya'nın Nobel'i olarak bilinen ve dünya barışına katkıda bulunan kişilere verilen Gusi Barış Ödülü'nü Türkiye'den alan ilk kadın oldu. Oksitosin Tıp ve Sanat Platformu'nu kuran Lutz, “sevgi bağı hormonu” olarak bilinen oksitosin hormonuyla ilgili farkındalığın artması ve bu farkındalığın ırkçılıkla mücadelede toplumsal terapi amaçlı kullanılmasına yönelik çalışmalarıyla biliniyor.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği hakkında  :
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve Sürdürülebilir Kalkınma  Amaçları'na ulaşmak üzere aktif vatandaşlığı destekleme misyonuyla eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan, bu doğrultuda projeler geliştiren bir sivil toplum kuruluşudur. SES, kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini  yayınlamaktadır.   https://sesdernegi.org/   

 

YORUMLAR
  Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test
Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test