A24.com.tr » ekonomi » O vatandaşlara günlük 39 TL ödenecek

O vatandaşlara günlük 39 TL ödenecek

O vatandaşlara günlük 39 TL ödenecek

Devletten vatandaşlara iyi haber geldi. Koronavirüs nedeniyle işini kaybedenlere, işsizlik maaşı alamayanlara , ücretsiz izne ayrılanlara günlük ödeme yapılacak.

Kısa çalışma ödeneğinde değişiklik.

Kısa Çalışma ödeneği kapsamına girmeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne sunulan kanun teklifinde , kısa çalışma ödeneği kapsamına girmeyenlere, işsizlik maaşı alamayanlara ve ücretsiz izne ayrılanlara nakit desteği sağlanacak.

AK Parti tarafından hazırlanan ve Mehmet Muş tarafından bugün açıklanan 15 maddelik kanun teklifinde , vatandaşlara verilecek nakit desteği ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Covid-19 salgının sosyal ve ekonomik hayata olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi ile ;

- Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğüine hak kazanamayan işçilerimize nakdi ücret desteği sağlanması, 

- Her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilememesi,

- Yaşlılar ile engellilere yapılan yardımların üç ay süreyle gelir ölçütleri ile ağır engellilik şartı aranmadan yapılması.

3 AY İŞTEN ÇIKARMALAR YASAKLANACAK

Söz konusu kanun teklfii ile 3 ay işten çıkarmalar yasaklanacak. Bu kapsama ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri girmiyor.

GÜNLÜK 39,24 TL ÖDEME

Ücretsiz izne ayrılan , kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da işten çıkarıldığında işsizlik maaşını almaya hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 TL ödeme yapılacak.

YORUMLAR
  Survivor 2017'de yarışan kadın yarışmacılar şimdilerde ne ile uğraşıyor? Değişimlerine inanamayacaksınız!
Survivor 2017'de yarışan kadın yarışmacılar şimdilerde ne ile uğraşıyor? Değişimlerine inanamayacaksınız!