A24.com.tr » kültür-sanat » NFT sergisi Animal Babes, 8 Mart'tan itibaren Hazal Özkan Art Gallery'de

NFT sergisi Animal Babes, 8 Mart'tan itibaren Hazal Özkan Art Gallery'de

NFT sergisi Animal Babes, 8 Mart'tan itibaren Hazal Özkan Art Gallery'de

Koleksiyonun gelirinin yüzde 20'si, TEV'in Üstün Başarı Sanat Burslarında kız öğrencilere bağışlanacak.

Teknoloji ve gelenekselliğin tek bir bakış açısıyla harmanlandığı, Türkiye'nin ilk bireysel sanatçı NFT sergisi Animal Babes, 8 Mart'ta başlıyor. Tasarımcı, ressam, iç mimar Eda Zamanpur tarafından her detayı elle çizilmiş olan koleksiyon, masalların anlamlarında yer alan ve insanları yanlış kodlayan mesajlara tepki olarak çizdiği eskizlerle 2016 yılında başladı. Bu sergi, kadını kutlayan ve destekleyen, içinde barındırdığı gücü unutan veya rutinlerinin arasında kısıtlanmış herkese ilham verecek. LG çözüm ortaklığıyla gerçekleşecek olan sergide yer alacak koleksiyonun gelirinin yüzde 20'si TEV'in Üstün Başarı Sanat Burslarında kız öğrencilere bağışlanacak.
 
Özgürlükçü ve başkaldırı ruhundan ilham alan, kadının vahşiliğini ve anaçlığını doğadaki ruhla birleştiren, tasarımcı, ressam, iç mimar Eda Zamanpur'un resim sergisi Animal Babes, 8 Mart'ta Hazal Özkan Art Galeri'de ve aynı zamanda kalao.io'da ziyaretçilere açılıyor. 50 eserin yer aldığı sergi, 16 Mart'a kadar galeride sanatseverlerin ziyaretine açık olacak ve sanal gerçeklik turu da dahil edecek.
 
Blockchain altyapısı ve gelenekselliğin bir araya gelişiyle ortaya çıkan Animal Babes sergisi, aynı zamanda Türkiye'nin ilk bireysel sanatçı NFT sergisi olma özelliğini taşıyor. Sergideki tüm eserler Dünya Kadınlar Gününde Kalao.io üzerinden satışa çıkacak.
 
Animal Babes karakterleri, anlatılan bu masallarda kadınları pasifize eden ve edilgenleştiren pembe rüyalar yerine, kendi ilhamlarıyla, kendi kararlarını veren, böylece kendi gerçeğini yaratan kadınları kutluyor. Koleksiyon; kendinden, karakteri, duruşu ve kimliğinden emin, özgüvenli, asi, seksi, güçlü, cesur, anaç, korkusuz ve en dişi şekilde ayakta durmayı başaran gerçek kadınları simgeleyen 50 eserden oluşuyor.
 
“Sanatta da teknolojiyi kullanmanın zamanı”
8-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eda Zamanpur, “Hızla dijitalleşen dünyada her alanda olduğu gibi sanatta da teknolojiyi kullanmanın zamanı geldi. Dönüşen dünyamıza hızla ayak uydurup çağımızı yakalamamız çok önemli. Bu anlamda Türkiye'deki ilk bireysel NFT sergisini hayata geçirmekten dolayı da ekibimle beraber çok heyecanlıyız. Sergideki eserlerin tamamı kalao.io da satışa çıkacak” dedi.
 
“Gençleri sanata teşvik etmeliyiz”
Sergide satışı gerçekleşecek ürünlerin gelirinin yüzde 20'sinin TEV'in Üstün Başarı Sanat Bursuna bağışlanacağını söyleyen Zamanpur, kendisinin de Antalya'da güzel sanatlar lisesinden mezun olduğunu ve şimdi toplumdan aldığını geri vermenin zamanı olduğunu söyledi. Ayrıca yapılacak bağışla genç kız öğrencilere destek sağlayarak, onları sanata teşvik edeceği için mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Eda Zamanpur'un ve Türkiye'nin ilk bireysel sanatçı NFT sergisi olan Animal Babes'i 8 Mart'tan itibaren Hazal Özkan Art Gallery'de canlı gezebilir ve kalao.io üzerinden satın alacağınız NFT eserlerle TEV'in Üstün Başarı Sanat Burslarında kız öğrencilere destek olabilirsiniz.
 

YORUMLAR
  Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?
Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?