A24.com.tr » medya » Nevşin Mengü'den yeni program! Nevşin Mengü kimdir?

Nevşin Mengü'den yeni program! Nevşin Mengü kimdir?

Nevşin Mengü'den yeni program! Nevşin Mengü kimdir?

CNN Türk Ana Haber'deki sunuculuk görevinden ayrılan ve BirGün gazetesinde köşe yazısı yazmaya başlayan Nevşin Mengü, yeni bir programla geri döndü.

Ekranların sevilen spikerlerinden Nevşin Mengü, DW Türkçe'de 'Nevşin Mengü ile Bire Bir' isimli programı sunacak.

Her Salı DW Türkçe'de yayınlanacak olan "Nevşin Mengü ile Bire Bir" ile programının ilk konuğu eski diplomat ve milletvekili Onur Öymen oldu.

Nevşin Mengü: Artık her yer ekran

Mengü ilk programının başlangıcında "Soruyu soruyoruz yanıtını alıyoruz, lafı dolandırmak yok, laf kalabalığı yok, soruya alakasız cevap vermek yok: Birebir" dedi. Mengü programına davet ettiği konuklarına gündeme dair sorular soracak.

NE OLMUŞTU ?

Erdoğan - Trump görüşmesi ile ilgili canlı yayında “Girdi çıktı 23 dakika” diyen Nevşin Mengü, yayından çekildi. CNN Türk Ana Haber sunuculuğu görevinden alındığı iddia edilen Nevşin Mengü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dönücem yakında görüşürüz” demişti. Öte yandan Sözcü yazarı Uğur Dündar da Twitter’dan yaptığı açıklamayla; spiker Nevşin Mengü’nün CNN Türk’ten istifa ettiğini açıklamıştı. Dündar, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli haberci Nevşin Mengü sağlam kişiliğine uygun davranışla CNN Türk’ten istifa etti. Böylece meslek siciline onurlu bir sayfa ekledi…” demişti.

NEVŞİN MENGÜ KİMDİR?

1982 Ankara doğumlu olan Nevşin Mengü televizyon habercisidir ve politikacı Şahin Mengü'nün kızıdır. İlköğretimini Ankara'da, alan Nevşin Mengü ortaöğretimi Ted Ankara Koleji'nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde, yüksek lisans eğitimini de Galatasaray Üniversitesi'nde Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler üzerine tamamladı.

Televizyonculuğa 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başlayan Nevşin Mengü, bu kanalda Kadınlar Kulübü adlı programı sunmuştur. Bir yıl sonra Habertürk'de muhabirliğe başlayan Mengü, One Ajans tarafından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bıraktı ve 1,5 yıl Ajansın Tahran temsilciliği yaptı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'na prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans'ta bir süre görev alan Nevşin Mengü, altı ay Hürriyet Gazetesi'nde de çalışmıştır. CNN Türk kanalında editörlük ve sunuculuk yapmaktadır.

Nevşin Mengü, Temmuz 2011'de mensubu bulunduğu medya grubu DYH'in bünyesindeki Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle yayın yapamaması sonucu aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sunarak televizyonculuk tarihine geçmiştir.

YORUMLAR
  İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)
İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)