A24.com.tr » yaşam » Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında nereli?

Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında nereli?

Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında nereli?

Kansere karşı verdiği mücadeleyle adını duyuran üniversite öğrencisi Neslican Tay, 21 yaşında 4'üncü kez yakalandığı kansere yenik düştü.

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü.

Tay ile ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz."

 

Neslican Tay'ın ölümü sosyal medyada da geniş yankı oldu. Türkiye'yi yasan ölüm sonrası Neslican Tay kimdir diye merak edenler için işte ayrıntılar...

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu. Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana umut olmuştu. Neslican Tay 20 Eylül Cuma günü yaşamını yitirdi.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 2 yorum yapıldı.
  • büse 2019-09-21 02:04:48

    Gerçekten kendisini pek tanımasam da çok üzüldüm Allah rahmet eylesin sevenleri ve yakınlarına rabbim sabırlar versin çok zor ateş düştüğü yeri yakar maalesef rabbim taksiratını affetsin ☹

  • Nevim yilmaz 2019-09-21 00:12:29

    Cok üzüldüm daha gectigimiz günlerde videosunu izlemistim.rabbim ailesine sabirlar versin nurlar icinde yatsin.

  Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!
Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!