A24.com.tr » politika » Neşet Doğan kimdir? Ülkem partisi nedir?

Neşet Doğan kimdir? Ülkem partisi nedir?

Neşet Doğan kimdir? Ülkem partisi nedir?

Türkiye’de bulunan 75 siyasi parti arasına 2019 yılında ilk kurulan ÜLKEM Partisi adlı bir parti daha eklendi. Partinin kurucusu Neşet Doğan'ın kim olduğu merak ediliyor. Peki Neşet Doğan kimdir?

Neşet Doğan, aslen 1969 yılında Kırıkkale ili Kulaksız kasabasında Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Neşet Doğan, 1992 yılında TSK mensubu olarak 17 yılı iç güvenlik bölgeleri olmak üzere askerlik hayatını 24 yıl sürdürdü. 2013 yılı Aralık ayında çok sevdiği vatan hizmetinden emekli oldu ve bir süre MHP de bazı görevlerde bulundu. Ancak gelişen durumlar üzerine MHP den ayrılarak siyasetten uzak durmaya çalıştı. Daha sonra kendisine ihtiyaçları olan konjöktörde yer alması gerektiğini düşünen ve bir sürede MTP de GNL.BŞK.YRD.olarak Teşkilatlardan sorumlu olarak görevini icra eden Doğan, 23 Nisan 2018 de gelişen siyasi durumlardan kendi isteğiyle görevinden istifa etti.

Türkiye’deki siyasetin artık yeni bir şekle girmesi ve dünyadaki hızlı değişimi yakalaması için yeni parti kurulması gerektiği kanaatine varan Doğan, Genel Başkan Vekilim Olan Yaşar Akçeşme ve arkadaşlarının ısrarı üzerine parti kurucusu olarak meydanlara çıkmaya karar verdi.

ÜLKEM PARTİSİ NEDİR?

ÜLKEM Partisi isimli yeni parti Türkiye’de bulunan 75 siyasi parti arasına dahil edildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarında yer alan bilgiye göre 9 Mayıs 2019 tarihinde ÜLKEM Partisi isimli yeni bir parti siyasete eklendi.

Başsavcılığın kayıtları en son 21 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. Ve güncellenen veriler arasında ÜLKEM Partisi isimli yeni bir partinin daha kurulduğu belirlendi.

Parti, 2019 yılında kurulan ilk siyasi parti olarak kayıtlara geçti ve kısa adı ‘ÜLKEM’ olarak açıklandı. Partinin Genel Başkanı’nın Neşet Doğan olduğu açıklandı.

YORUMLAR
  Börü dizisinin Asena'sı Ahu Türkpençe: "Börü daha önce yapılmamış bir proje"
Börü dizisinin Asena'sı Ahu Türkpençe: "Börü daha önce yapılmamış bir proje"