A24.com.tr » dünya » Musul operasyonunda Türkiye var mı?

Musul operasyonunda Türkiye var mı?

Musul operasyonunda Türkiye var mı?

Haftalardır planlanan ve gündemden düşmeyen Musul operasyonu bugün başladı. Birçok ülke ve yönetim kuvvetlerinin katıldığı operasyonda Türkiye'nin olup olmayacağı ise uzun süre gündemdeydi.

Irak askerleri, peşmerge ve ABD askerlerinin yoğun olarak yer aldığı Musul operasyonu bugün itibariyle başladı. Türkiye'nin de gündeminde olduğu Musul operasyonunda kendine nasıl bir konum belirleyeceği ise merak konusu oldu.

MUSUL operasyonu başlarken, operasyona katılan güçler merak konusu. Bir ara PKK'nın dahi katılımı söz konusuydu. Peki son durum ne operasyona kimler katılıyor?

Bu konuda net bilgiler Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver'den geldi.
Yaver Musul'u Kurtarma Operasyonu'na yabancı güçlerin katılmadığını duyurdu Yaver, "Planda olmayan bir güç operasyona katıldığında hedef alınacak" dedi.

OPERASYONA KİMLER KATILIYOR?
Musul operasyonunu Irak ordusu ile Peşmerge güçleri yapıyor. Iraklı ve uluslararası koalisyon komutanları arasında yapılan toplantılarda alınan karar çerçevesinde ve yapılan planlara göre, yabancı veya dışarıdan herhangi bir güç operasyona katılmıyor. Bu çerçevede Türk askerleri de operasyona katılmadı. Operasyonda Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi'nin resmi güçleri dışında başka güç yok.

 

 

YORUMLAR
  En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...
En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...