A24.com.tr » yaşam » Muş'ta yarın okullar tatil mi 17 Ocak 2019 Perşembe | Muş Valiliği resmi açıklama

Muş'ta yarın okullar tatil mi 17 Ocak 2019 Perşembe | Muş Valiliği resmi açıklama

Muş'ta yarın okullar tatil mi 17 Ocak 2019 Perşembe | Muş Valiliği resmi açıklama

Kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği Muş'ta 17 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi? Valilikten resmi tatil açıklaması geldi mi?

Muş'ta günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü kentte karla kaplı yollar nedeniyle ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce öğrencide tatil beklentisi oluştu. Peki yarın okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama yapıldı mı? İşte ayrıntılar...

MUŞ'TA OKULLAR TATİL Mİ? (17 OCAK 2019)

Muş merkez ve Varto ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi beklentisi nedeniyle eğime 1 gün ara verildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle, ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riskinin de değerlendirildiğinde, İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 17 Ocak 2019 Perşembe günü Muş il merkez ve bağlı köyler ile Varto ilçe merkezi ve bağlı köylerinde eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Diğer ilçelerimiz ve bağlı köylerinde eğitim-öğretim devam etmektedir.” denildi.

Ayrıca Muş merkez ve Varto ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

4 BÖLGEYE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu duyurusuna göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Çankırı, Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Mardin ve Batman çevrelerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın ise Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 kilometre/saat) olarak eseceği öngörülüyor.

Zirai don uyarısı yapıldı

Antalya, Adana ve Osmaniye'de, bu gece ve yarın sabah saatlerinde hafif şiddette don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, zirai faaliyetlerin devam ettiği Antalya ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde (Adana, Osmaniye) bu gece ve yarın sabah saatlerinde hafif şiddette don olayı öngörülüyor.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

2 şehre kuvvetli rüzgar uyarısı

Kayseri ve Sivas'ın bazı ilçelerinde yarın için kuvvetli rüzgar ve kar sürgünü uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Kayseri'nin Yahyalı, Develi, Tomarza, Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri ile Sivas'ın Gürün, Divriği ve Kangal ilçelerinde hızı saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgar bekleniyor.

Kuvvetli rüzgarın etkisi ve devam eden kardan dolayı oluşacak buzlanma, tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve ilgililerin gerekli tedbirleri almaları istendi.

YORUMLAR
  İşte tok tutan besinler
İşte tok tutan besinler