A24.com.tr » dünya » Mükemmel kardan adamın formülü bulundu

Mükemmel kardan adamın formülü bulundu

Mükemmel kardan adamın formülü bulundu

İngiltere’deki Trent Üniversitesi’nde görevli matematikçi James Hind, ‘mükemmel’ kardan adam yapmanın formülünü oluşturdu.

İngiltere’deki Nottingham Trent Üniversitesi’nden bilim insanları, ‘mükemmel’ kardan adam yapmanın formülünü buldu. Matematikçi James Hind önderliğinde hazırlanan formüle göre, kar yağışını heyecanla bekleyen çocukların en büyük eğlencelerinden olan kardan adamların dengeli durması içim öncelikle boyunun 1.62 metre olması gerekiyor. Hava sıcaklığının da 0 derece ve altında olması öneriliyor.

Kardan adamların burnu için kullanılacak havuçların boyunun ise 4 santimetre olması öneriliyor. Kardan adam yapacak kişilerin 3 top şeklinde kar kütlesi kullanması gerektiğinin altını çizen matematikçiler, gözler için kullanılacak malzemenin büyüklüğünün ise 5 santimetreden büyük olmaması gerektiğini savunuyor.

'TAZE KAR KULLANIN' ÖNERİSİ

İyi bir kardan adam için kullanılacak kar da çok önemli. Kristalleşmemiş, taze ve lapa lapa yağan temiz karları tercih etmek öneriliyor. 3 düğme kardan adamın tam göbeğinde kullanılmalı. Alttaki ana gövde desteğinin çapının da 80 santim olması direnci artırıyor. Kardan adam alttan ayak olarak da iki top kar kütlesiyle desteklenmeli...

YORUMLAR
  Türkiye'de satılan ve 70 Bin TL altında olan Otomobiller neler?
Türkiye'de satılan ve 70 Bin TL altında olan Otomobiller neler?