A24.com.tr » yaşam » Muhalif ilahiyatçıya kitap fuarında saldırı (İhsan Eliaçık kimdir neden saldırıya uğradı?)

Muhalif ilahiyatçıya kitap fuarında saldırı (İhsan Eliaçık kimdir neden saldırıya uğradı?)

Muhalif ilahiyatçıya kitap fuarında saldırı (İhsan Eliaçık kimdir neden saldırıya uğradı?)

Muhalif çıkışlarıyla bilinen ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı'nda saldırıya maruz kaldı. Eliaçık'ın fuar alanına girmesine izin vermeyen saldırganlar, hakarette de bulundu.

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen kitap fuarında, saldırıya uğradı. Sözlü hakarete de uğrayan Eliaçık'a polis, fuara girmesine izin vermedi. Tekin Yayınevi, Eliaçık'a yapılan saldırıyı kınayarak diğer yayınevlerinin olayı protesto etmesini istedi. Ayrıntı Yayınları fuarı terk edeceğini duyurdu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nda İhsan Aliaçık gerginliği yaşandı.

Bir grup, Eliaçık’ın fuarı terk etmesini isteyerek hakaretler yağdırdı. Gerginliğin artması üzerine polis, Eliaçık'a fuar alanına almadı.

YAYINEVİ SALDIRIYI KINADI

İhsan Eliaçık’ın yayıncısı Tekin Yayınevi olaya tepki gösterdi. Yayınevinden yapılan ilk açıklamada “Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır” denilerek fuarın protesto edilmesi istendi. Ayrıntı Yayınları da yapılan saldırıyı kınadı ve Tekin Yayınevi'nin çağrısına uyarak fuarı terk edeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada “Kitaba, düşünceye ve ifadeye saldırıyı reddediyor, duyarlı yayınevlerinin de bu duruma tepkisiz kalmayacağını umuyoruz” denildi. 

İHSAN ELİAÇIK KİMDİR?

İhsan Eliaçık, 23 Aralık 1961 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. Tam adı Recep İhsan Eliaçık'dır. İlk, orta ve lise öğrenimi Kayseri ve Kırşehir'deki değişik okullar okuyarak 1980 yılında tamamladı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinde Mamak Cezaevi'nde 1 yıl yattı. Akıncılar ve Akıncı Gençler davasından yargılandı ve beraat etti. 28 Şubat'da 30'u aşkın davada yargılandı, iki kez cezaevine girdi.

1985-1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Mezun olmadan 1992 yılında İlahiyat Fakültesi'nden ayrılarak bağımsız yazarlık yapmaya başladı. Kayseri Gündem, Değişim, Yeryüzü, Bilgi ve Düşünce, Yarın, Özgün İrade, Bilge Adam, Söz ve Adalet, Gerçek Hayat, Doğudan gibi bir çok gazete ve dergide yazıları, Milli Gazete, Star, Tempo, Zaman, Habertürk, Sabah, Birgün, Radikal gibi gazete ve dergilerde söyleşileri yayınlandı.

Yarın Dergisi'nde kapanana kadar 4 yıl, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Söz ve Adalet Dergisi'nde kapanana kadar 8 ay, Gerçek Hayat Dergisi'nde 2 yıl, haber10.com sitesinde 4,5 yıl yazdı.

İhsan Eliaçık'ın kendi resmi web sitesinde (ihsaneliacik.org) ve adilmedya.com haber sitesinde haftalık yazıları yayınlanmaktadır. Yazılarıyla Anti-Kapitalist Müslümanlar adıyla tanınan islami-politik oluşumun teorik altyapısını geliştirdi ve bu harekete sahip çıktı.

Karşı Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

Arapça ve İngilizce bilen İhsan Eliaçık, İstanbul'da yaşamaktadır.

 

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı Survivor'un yayın günün değiştirdi
Acun Ilıcalı Survivor'un yayın günün değiştirdi