A24.com.tr » yaşam » Muğla'da 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi

Muğla'da 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi

Muğla'da 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi

Muğla'nın Ula ilçesinde 5 şiddetinde deprem meydana gelirken vatandaşlar büyük bir panik yaşadı.

 Muğla’nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde iki evde çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Saat 23.22’de merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 1 saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 10 artçı sarsıntı daha kaydedildi.
2 evde hasar

Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi’nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

Gelen ihbarın adından AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 4 ekip inceleme yapmak üzere Arıcılar Mahallesi’ne hareket etti.

Muğla Valisi Civelek: "An itibarıyla ilçede herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Vali Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, an itibarıyla ilçede herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir." ifadesini kullandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.22'de merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti. Deprem, yerin yaklaşık 12,19 kilometre derinliğinde meydana geldi.

YORUMLAR
  Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi
Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi