A24.com.tr » sağlık » Mucize bitki depresyona birebir!

Mucize bitki depresyona birebir!

Mucize bitki depresyona birebir!

Bilim insanlarının yaptığı araştırma gösterdi ki, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi pek çok alanda kullanılan safra depresyonla da mücadelede de etkili.

Çin haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Avustralya'da yapılan bir araştırmada, dünyanın en pahalı bitkilerinden biri olan safranın farmasötik antidepresanlarla birlikte kullanıldığında depresyona iyi gelebildiği sonucuna varıldı.

Murdoch Üniversitesinden araştırmacı Adrian Lopresti, "Çalışmalarımızda, safranı plasebo ile kullanan kişilerde, depresif semptomların yüzde 21 ila 41 azaldığını gördük." dedi.

Araştırmada, safranın çok sayıda faydasının tespit edildiğine dikkati çeken Lopresti, "Uyku kalitesi, motivasyon, aktivitelere duyulan istek ve aktivitelerde elde edilen haz seviyelerinde de gelişmeler gözlemlendi." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, fazla miktarda safran tüketiminin tek başına ruh sağlığına iyi gelmeyebileceğine işaret ederken, kesin sonuçların elde edilebilmesi için konuyla ilgili daha fazla çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı.

"Kırmızı altın" olarak da tabir edilen safranın kilogram fiyatının yaklaşık 3 bin dolar olduğu kaydediliyor.

YORUMLAR
  Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!
Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!