A24.com.tr » » Miyalji nedir Kas Romatizması neden olur tedavisi var mı ne yapmak gerekir belirtileri ne?

Miyalji nedir Kas Romatizması neden olur tedavisi var mı ne yapmak gerekir belirtileri ne?

Miyalji nedir Kas Romatizması neden olur tedavisi var mı ne yapmak gerekir belirtileri ne?

Kas Romatizması olarak bilinen Miyalji nedir zararları nelerdir iyileşmek için neler yapmak lazım tedavi süreci nasıl işler ?

Miyalji, devamlı hale gelen kas ağrıları için kullanılır. Miyalji, kasların aşırı ve kontrolsüz bir şekilde kullanılmasından dolayı oluşan kas sakatlıkları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kas rahatsızlıkların habercisi olabilir. Günümüzde kas ağrılarından şikâyet etmeyen hemen hemen hiç kimse bulunmuyor. Birkaç gün süren kas ağrıları önemli bir sağlık sorununun olmadığını gösterir. Yalnız uzun süre devam kas ağrıları bazı ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Hastalığın tedavisi nedenlerine göre farklılık gösterir.

Kas Romatizması Nedenleri
Kasların Aşırı Kullanılması, Sakatlıklar ve Virüs Hastalıkları: Bu hastalığa birçok etken sebep olabilir. Yalnız genellikle belli başlı kasların aşırı kullanılması, kasılma ve burkulma gibi durumlar miyaljiye sebep olur. Bunun yanında grip ve nezle gibi virüs hastalıkları da kaslarda ağrılara neden olabilir.
Mineral Eksikliği: Kas ağrıları ve özellikle de geceleri bacaklarda oluşan kramplar önemli minerallerin dengesizliğinden kaynaklanabilir. Kalsiyum ve potasyum mineralleri kasların fonksiyonları için önemli maddelerdir.
Metabolik Kökenli Düzensizlikler: Kas kaybı veya zayıflığı glikojen depo hastalıkları gibi metabolik düzensizliklerden de kaynaklanabilir. Bu tür hastalıklar vücudun hayati organları olan böbrekler, kalp, kan damarları ve sinir sistemini etkileyebildiği gibi en çok kas ve karaciğerde etkilidir.
Kronik Yorgunluk: Böyle bir durumda kişi kendisini daima yorgun hisseder. Yorgunluk dinlenme ile geçmez. Kronik yorgunluğun sebebi bilinmemektedir. Yalnız bu durum özellikle 40 – 50 yaşından sonra ki kadınlarda daha belirgindir.
Kronik Kas Ağrısı: Bu durumda kişide yorgunluk, uyku bozuklukları, uyuşukluk, karıncalanma ve eklem sertliği gibi durumlar ortaya çıkar. Bu hastalığın gerçek sebebi bilinmemesine rağmen hormonsal rahatsızlıklardan, vücutta oluşan kimyasal dengesizlikten, stres, travma ve bazı hastalıkların sonucu olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir.
Kas Romatizması Tedavisi
Hastalığın nedenlerini ortaya çıkardıktan sonra onu tedavi etmek mümkündür.

Miyaljinin nedeni kasların aşırı kullanılması ve yorulması ise bu durumda sıcak soğuk uygulaması yapabilirsiniz. Ağrıyan yerin üstüne buz küplerini veya sıcak su torbası koyabilirsiniz.
Kaslarda fazla ağrı varsa o zaman ağrı kesiciler kullanmak gerekir. Kas gevşeticiler iyi gelecektir. Eğer miyalji Lyme gibi bakteri kökenli hastalıklardan kaynaklanıyorsa buna ek olarak uygun bir antibiyotikte kullanılmalıdır.
Masaj uygulamaları kas ağrılarında oldukça etkilidir.
Düzenli yapılan egzersiz hareketleri de kas ağrısını geçirmede etkili olmaktadır. Düzenli olarak yapılacak olan gerdirme ve aerobik hareketleri kasların güçlenmesini sağlayacaktır. Kaslarınız esneklik kazanarak tutulmalar ve gerilmeleri engelleyecektir.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 2 yorum yapıldı.
  • Abdülaziz alim 2018-09-19 21:49:05

    Selamün aleyküm benim omuzlarımda agrılar oluyor belli bir agırlıkları yukarı doğru kaldırdıgımda agrılar gece uyutmuyor sabaha kadar kıvranıyorum ve dizlerim ve kalça eklemlermde agrılar oluyor devamlı hastaneye gittim hiçbiri bulamadı ayak parmakları eklemlerde ve dizlerimde şişiklik oluyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin ALLAH rızası için

  Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı
Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı