A24.com.tr » eğitim » Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları ne zaman, 2019 MSÜ sınav başvurusu nasıl yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları ne zaman, 2019 MSÜ sınav başvurusu nasıl yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları ne zaman, 2019 MSÜ sınav başvurusu nasıl yapılır?

Astsubay ve Subay olmak isteyenler heyecanlı bekleyişe devam ediyor Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavları ne zaman, 2019 MSÜ sınav başvurusu nasıl yapılır?

 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavlarının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından büyük bir heyecanla merak edilip araştırılıyor.

2019 MSÜ sınavı ne zaman ÖSYM MSÜ başvuru şartları nelerdir İşte başvuru tarihleri burada! MSÜ sınavları ne zaman yapılacak? Heyecanla beklenen ÖSYM MSÜ sınav takvimi haberimizde yer alıyor. Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına dair merak edilenler haberimizde! MSÜ sınavlarına hazırlananlar heyecanla başvuru şartlarını araştırmaya başladı. MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Nisan 2019'da düzenlenecek Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2019-MSÜ) girmek isteyen adaylar, başvurularını 16 Ocak-27 Şubat'ta ÖSYM'ye yapacak. ÖSYM, belirlenen tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru günü olarak 7 Mart'ı belirledi. Sınav sonuçları ise 26 Nisan'da açıklanacak. Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetilecek ve 135 dakika cevaplama süresi verilecek. Adayların ÖSYM tarafından başvuru tarihleri arasında yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 2018'de ilk kez uygulanan MSÜ'ye başvuran aday sayısı 300 bin 856, sınava katılan aday sayısı ise 293 bin 432 olmuştu.

MSÜ SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

16 Ocak'ta başlayacak olan sınav başvuruları 27 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Sınav ise 7 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ)'na katılacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar. Sınav ücreti, başvuru hizmeti ücreti yayınlanacak başvuru kılavuzu ile belli olacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ)'na katılacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar. Sınav ücreti, başvuru hizmeti ücreti yayınlanacak başvuru kılavuzu ile belli olacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019-MSÜ sonuçları yapılacak değerlendirmelerin ardından 26 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Sınav giriş yerleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.

MSÜ SINAVI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

YORUMLAR
  Game Of Thrones 7.sezonundan yeni kareler geldi
Game Of Thrones 7.sezonundan yeni kareler geldi