A24.com.tr » politika » Milli Savunma Bakanı'ndan Fırat Kalkanı açıklaması

Milli Savunma Bakanı'ndan Fırat Kalkanı açıklaması

Milli Savunma Bakanı'ndan Fırat Kalkanı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık devam eden Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada bin 304 teröristin öldürüldüğünü 37 askerin ise şehit olduğunu açıkladı.

 TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şunları söyledi.

"Fırat Kalkanı harekatı meşru müdafaa hakkımıza ithafen, terör koridorunun oluşmasını engellemek için başlatılmıştır. DEAŞ'ın saldırılarına karşı misliyle mukabele etsek de, sınırın derinliklerine gizlenebilmekteydi. Suriye'den kaynaklanan terörden en fazla etkilenen ülke biz olduk. Yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye sadece DEAŞ'a karşı değil, bazı üçüncü ülkelerden silah temin eden PKK/PYD/YPG'ye karşı da büyük mücadele vermektedir. Suriye'deki iç savaşta 600 bin kişinin hayatını kaybettiğini, ülke nüfusunun yarısını evini barkını terk etmek zorunda olduğunu biliyoruz.

HER TÜRLÜ TERÖR TEHDİDİNDEN ARINDIRILMASI HEDEFLENMEKTEDİR
Biz yıllardan beri Suriye'de güvenli bölge oluşturulması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Fırat Kalkanı harekatı bu koşullarda halkımızın güvenliğini temin etmek ve güvenli bölge oluşturmak için uluslararası hukuka uygun olarak başlatılmıştır. Fırat Kalkanı uluslararası koalisyon tarafından da desteklenmektedir. ÖSO güçlerinin bizim desteğimizle mücadele etmesi sağlanarak, Suriye'nin kuzeyinin her türlü terör tehdidinden arındırılması hedeflenmektedir.

YORUMLAR
  2017 yılının en büyük 'hacking' olayları
2017 yılının en büyük 'hacking' olayları