A24.com.tr » dünya » Miçotakis kimdir kaç yaşında | Yunanistan'ın yeni Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Miçotakis kimdir kaç yaşında | Yunanistan'ın yeni Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Miçotakis kimdir kaç yaşında | Yunanistan'ın yeni Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Yunanistan'da bugün yapılan seçimlerde Çipras ile yarışan Kiriakos Miçotakis tek başına iktidar olarak ülkenin yeni başbakanı seçildi.

Kiriakos Miçotakis kimdir | Erken genel seçime giden komşuda seçim sonuçları belirginleşti. Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi tek başına iktidara geldi.

Yunanistan'da bugün gerçekleşen seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre, seçimleri İdari Reform Bakanlığı görevinde bulunan 51 yaşındaki Kiriakos Miçotakis kazandı. Normal tarihinden yaklaşık 4 ay önce gerçekleşen seçime 20 siyasi parti katıldı.

Yüzde 3 seçim barajının uygulandığı seçimde, partiler meclisteki 300 sandalye için yarışıyor.

Seçim sistemine göre, hükümet kurmayı kolaylaştırmak amacıyla seçimde birinci çıkan parti, fazladan 50 milletvekili hakkı kazanacak. 

MİÇOTAKİS KİMDİR?

Bu seçimleri kazanacağına inanılan YDP lideri Kiryakos Miçotakis, siyasi bir aileden geliyor.

1968’de Atina’da doğan Mitsotakis, Harvard Üniversitesi Sosyal Bilimler fakültesi mezunu.

2004’te ilk kez YDP’den milletvekili seçildi. 2016’da da partisinin lideri seçildi.

Kiryakos Miçotakis, 1989-92 yılları arasında Başbakanlık yapan Konstantin Miçotakis’in oğlu, eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’nin de kardeşi, son yerel seçimlerde büyük bir oy çoğunluğu ile Atina Belediye Başkanı seçilen Kostas Bakoyanni’nin de dayısı.

YORUMLAR
  90'lı yıllara damga vuran diziler
90'lı yıllara damga vuran diziler