A24.com.tr » politika » MHP'li Atilla Kaya: Erdoğan'a oy vermeyeceğiz (Atilla Kaya kimdir?)

MHP'li Atilla Kaya: Erdoğan'a oy vermeyeceğiz (Atilla Kaya kimdir?)

MHP'li Atilla Kaya: Erdoğan'a oy vermeyeceğiz (Atilla Kaya kimdir?)

MHP Milletvekili Atilla Kaya, milletvekili seçimlerinde MHP'nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı'na, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Muharrem İnce ya da Meral Akşener'e oy vereceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığı bulunan muhalif vekillerden Atilla Kaya, partisinin AK Parti ile yaptığı ittifaka tepki gösterip cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Muharrem İnce veya İyi Parti'nin adayı Meral Akşener'e destek vereceklerini açıkladı.

Atilla Kaya, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı. Kaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizi kendi adayımızın olmadığı seçime mecbur bıraktılar. Tek adam rejimini temsil eden şahıs belli, Erdoğan. Özgür basını, parlementer sistemi, kuvvetler ayrılığını savunan adaya oyumuzu vereceğiz.

İkinci turda sayın Akşener kalırsa ona oy veririz. Sayın İnce kalırsa ona veririz. MHP'nin ülkücü zihniyetten uzaklaşmasını kabul etmiyoruz.

Birinci turda üç hilale mührü vuracağız ancak Erdoğan'a oy vermeyeceğiz.

ATİLLA KAYA KİMDİR?

15 Ağustos 1957 senesinde dünyaya gelen Atila Kaya aslen Karslıdır.

İlk, orta ve lise eğitimini Kars’ta tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi matematik bölümünü bitirdi. 1997-2003 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı genel başkanlığı yaptı. 2003- 2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcı’lığını yapmıştır.2009 yılında MHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde parti genel başkanı Devlet Bahçeli ile ters düşmüş ve görevinden istifa etmiştir. 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde İstanbul 3.Bölge MHP Milletvekili olarak seçilmiştir. Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

1980’de sol görüşlü müteahhit Mithat Koçulu’yu bıçaklayarak öldürmüştür. Mahkeme tarafından adam öldürmekten hüküm giymemiş defalarca karara itiraz etmiş hüküm bozulmuş ve davası sonuçlanamadan af çıkmıştır.

YORUMLAR
  Söz reyting sırlamasında zirveyi kimseye kaptırmıyor! Yeni bölümde neler yaşanacak?
Söz reyting sırlamasında zirveyi kimseye kaptırmıyor! Yeni bölümde neler yaşanacak?