A24.com.tr » politika » MHP kongresinde delege sayısında kafalar karıştı

MHP kongresinde delege sayısında kafalar karıştı

MHP kongresinde delege sayısında kafalar karıştı

MHP'de bugün yapılan olağanüstü kongrede tartışmalar bitmiyor. Bahçeli'nin katılmadığı kongrede delege bilmecesi yaşanıyor. Muhalifler 752 delege imza attı derken Genel Merkez 495, Noter 657 dedi.

MHP'de muhalif adaylar bugün parti tüzüğünü değiştirmek için toplandı. Ankara Büyük Anadolu Oteli'ndeki kurutlay sürerken MHP Genel Merkezi'nde de hareketli dakikalar yaşanıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli süreci izlemek için MHP Genel Merkezi'ne geldi. Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip ediyor. Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ile Şevkat Çetin de MHP Genel Merkez'e geldi. Öte yandan, bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.

752 DEĞİL, 495 DELGE VAR

MHP Genel Merkez kaynakları, kurultayda hukuken sadece 495 delegenin oy verdiğini belirterek, bunun da yeterli sayıya ulaşılamadığı anlamına geldiğini belirtti. MHP yönetimi, ayrıca divan başkanlığı için ortaya çıkan iki isim için atılan 476 ile 171 imzanın toplamı olan 647 imzanın da yeterli olmadığını duyurdu.

KAFALAR İYECE KARIŞTI
Çağrı Heyeti ise kurultayın 752 delege ile açıldığını, 50 ismin ise sırada bekledğini açıklamıştıKafa karıştıran delege sayıları hakkında son sözü Ankara 13. Noterliği söyledi. Sozcu'nün haberine göre Noter Katipleri “Bizim saydığımız rakam 657’dir. Ne buradaki kurultayda bulunanların ne de MHP Genel Merkezi’nin açıklamaları bizi ilgilendirmez” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği Çağrı Heyetinin organize ettiği tüzük kurultayını 'korsan kurultay' olarak ilan etmiş ve 10 Temmuz’da Ankara Arena spor Salonunda düzenlenecek kurultayı işaret etmişti.

(Kaynak: Milliyet)

YORUMLAR
  Forbes 2017 verilerine göre dünyanın en çok kazanan 10 ünlü mankeni belli oldu...
Forbes 2017 verilerine göre dünyanın en çok kazanan 10 ünlü mankeni belli oldu...