A24.com.tr » eğitim » MF4 mühendislik puan hesaplaması nasıl yapılır - YKS 2018 puan türleri başarı sırası hesaplama

MF4 mühendislik puan hesaplaması nasıl yapılır - YKS 2018 puan türleri başarı sırası hesaplama

MF4 mühendislik puan hesaplaması nasıl yapılır - YKS 2018 puan türleri başarı sırası hesaplama

YKS sonuçları açıklandı. Adaylar başarı sıralarına göre tercih yapacak. ÖYSM puan türlerini birleştirmişti. Peki ama Matematik Fen'de istenilen bölümün puan hesaplaması nasıl yapılır?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, üniversiteye giriş için uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarının belli olmasından sonra öğrenciler tercih işlemleri için kolları sıvadı.

Sınava giren sözel, eşit ağırlık ve sayısal bölümü öğrencilerin puanı tülerine göre (Örneğin MF1, MF2, MF3, MF4) değil, toplu halde açıklandı. Yani puan türleri birleştirilmişti.

Ancak, örneğin mühendislik okumak isteyen bir öğrenci MF-4 puan türüne, başarı sırasına göre tercih yapacak. Peki ama puan türlerinin hesaplaması nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

MF-4 puan hesaplama yapılırken hem Ygs hem de Lys sorularından yapmış olduğunuz doğru ve yanlışlarınız sonucunda ortaya çıkan netleriniz göz önünde alınır.

Kolay Ygs Lys puan hesaplaması için sizi buraya alabiliriz. https://sinavhanem.com/ygs-lys-puan-hesaplama/

Mf-4 Puan Hesaplama Yüzdeleri

Mf-4 puan hesaplaması, alan derslerinin Türkiye ağırlıklı yüzdelik oranı;

Türkçe ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 11,
Temel matematik ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 14,
Sosyal bilimler ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 6,
Fen bilimleri ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 9,
Matematik ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 22,
Geometri ağırlıklı yüzdelik oranı 11,
Fizik ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 13,
Kimya ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 13,
Biyoloji ağırlıklı yüzdelik oranı yüzde 5’dir.
Lys de en düşük limit 100 en yüksek limit 500’ dür. Aday bir alanda puan almak istiyorsa MF grubundan en az iki testten 0,5 net sağlamalıdır.

Mf-4 Ders Sıralamaları

Mf-4 Sınavında sorumlu olduğunuz derslerin soru sayıları kendi alan derslerinde çoğunluktadır. Dersler; Türkçede 40 soru, Temel Matematik de 40 soru, Matematik de 50 soru, Sosyal bilimlerde 40 soru, Fen bilimlerinde 40 soru, Geometride 30 soru, Fizik de 30 soru ve Biyolojide 30 soru yani toplamda 330 sorudan oluşmaktadır. Matematik Fen alanında olduğundan dolayı sorular matematik ağırlıktadır.

Her bir sıralama, ham puanınız ve okul puanınıza göre iki farklı şekildedir. Sıralamalar Mf grupları içerisinde puan aynı olsa dahi farklılık göstermektedir. Sıralamalar her sene sınav sistemine, Konuların içeriklerine ve buna bağlı olarak da aday başarı oranlarına göre farklılık göstermektedir. Başarı sıralamasına bakarken almış olduğunuz puanınızda bir önceki yıl sırlamasına göre kendinizi deneyebilirsiniz. Sıralama değişkenlik göstereceği için her zaman yüzde 15 oranında artı ya da eksi kendinize yanılma payı koyunuz. 

YORUMLAR
  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım