A24.com.tr » yaşam » Mevlid Kandili simidi nasıl yapılır - Susamlı ve Susamsız kandil simidi tarifleri

Mevlid Kandili simidi nasıl yapılır - Susamlı ve Susamsız kandil simidi tarifleri

Mevlid Kandili simidi nasıl yapılır - Susamlı ve Susamsız kandil simidi tarifleri

Müslüman alemi için çok büyük bir önem arz eden Mevlid Kandilinde dualar okunacak ve gerekli ibadetler yerine getirilecek. Kandillerin olmazsa olmazı olan Kandil simidi ise afiyetle yenecek.

 Her kandil günlerinde büyük bir özenle yapılan Kandil simidi, birçok yerde satılsa da evde yapmak isteyenler için en leziz tarifleri sizler için bir araya getirdik. Kandil Simidi nasıl yapılır, Kandil simidi tarifleri nelerdir?

Bugün Mevlid Kandili. Bugün sevdikleriniz, komşularınız için kandil simidi yapıp dağıtabilirsiniz. Gelenekselleşmiş bir lezzetimiz olan kandil simidi, kandil günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden oluyor. Peki evde kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi tarifi…

KANDİL SİMİDİ TARİFİ, KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Kandil günlerinin en yerleşik geleneklerinden kandil simidini evde kolayca yapabilirsiniz. Siz de kendiniz evde kandil simidi yaparak sevdiklerinizle, komşularınızla paylaşabilirsiniz. Peki kandil simidi nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler:
100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu.

Kandil simidi yapımı:

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

YORUMLAR
  Kanal D ekranlarında büyük bir ümitle başlayan dizi reyting kurbanı oldu!
Kanal D ekranlarında büyük bir ümitle başlayan dizi reyting kurbanı oldu!