A24.com.tr » yaşam » Meteoroloji'den otomobil sahiplerine fırtına uyarısı

Meteoroloji'den otomobil sahiplerine fırtına uyarısı

Meteoroloji'den otomobil sahiplerine fırtına uyarısı

İstanbul'a akşam saatlerinden itibaren kendisini hissettiren soğuk hava dalgası sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kent genelinde etkili oldu. Meteoroloji, fırtınaya karşı otomobil sahiplerini uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleri haklı çıktı. Bir günde kış mevsimine geçen İstanbul'da otomobil sahipleri olası fırtına için önlemlerini aldı.

Meteorolojinin dün İstanbul için uyarıda bulunduğu Kestane Karası Fırtınası gece saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Gece boyunca şiddetli rüzgarın etkisi altında olan İstanbul'da, dalgalar metrelerce yükseldi. Bayrampaşa'da şiddetli esen rüzgar, bir ağacı lüks bir otomobilin üzerine devirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otomobilde maddi hasar meydana geldi.

GÖKYÜZÜ KARARDI, SICAKLIKLAR DÜŞTÜ

İstanbul'da havanın aydınlanmasıyla birlikte, gökyüzünü kaplayan kara bulutlar gün yüzüne çıktı. Sıcaklıklarda ise sabah saatlerinde hissedilir derecede düşüş yaşandı. Meteoroloji İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok şehrinde hava sıcaklıklarının 8 ile 15 derece arasında düşüş göstereceğini duyurmuştu.

 

OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Olay, 05.00 saatlerinde, Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi'nde meydana geldi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülen ağaç, sokakta park halinde bulunan bir otomobilin üzerine devrildi. Otomobil içerisinde kimsenin bulunmaması muhtemel bir kötü durumun önüne geçerken, otomobilde maddi hasar meydana geldi.

"İTFAİYE SOKAĞA GİRMEKTE ZORLANDI"

Olay sonrası, otomobil sahibi itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sokağın dar olması ve hatalı parklardan dolayı sokağa girmekte zorluk çekti. Ağaç itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından kaldırıldı.

YURDUN KUZEY KESİMLERİ PARÇALI BULUTLU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

6 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartınçevreleriyle Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyı kesimiyle Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede (8 ile 15 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

YORUMLAR
  O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi
O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi