A24.com.tr » yaşam » Meteoroloji'den Mehmetçiğe hava durumu desteği

Meteoroloji'den Mehmetçiğe hava durumu desteği

Meteoroloji'den Mehmetçiğe hava durumu desteği

Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda Mehmetçiğe anlık hava durumu raporu verildiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğraflardan oluşan "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerini inceledi.

"Haber" kategorisinde Hakan Burak Altunöz'ün "Sarıkamış şehitleri anısına" isimli fotoğrafını seçen Coşkun, savaşta kazanmak için "düşmanı iyi tanıma", "araziyi iyi analiz etme" ve "havayı iyi takip etme" gibi üç unsur olduğunu söyledi.

Coşkun, ilk iki unsurun güvenlik kuvvetlerinin görevi olduğunu aktararak, "Biz Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak silahlı kuvvetlerimize, jandarmamıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda terzi dikişi hizmet veriyoruz. İl, ilçe, belde ve mezra değil, belirlenen bir tepede dahi anlık hava durumu bilgilerini kahraman Mehmetçiğimize ulaştırıyoruz. Bu operasyonları kahraman Mehmetçiğimiz kazanıyor. Biz buna askeri meteoroloji diyoruz." diye konuştu.

Coşkun, Sarıkamış'ta askerlerin donarak şehit olduğunu hatırlatarak, bugünkü meteorolojik imkanlar olsaydı bunun önlenebileceğine işaret etti. Coşkun, "Bu vesileyle Sarıkamış şehitlerini ve tüm şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum." ifadesini kullandı.

"Antarktika'da hava sıcaklığını ölçüyoruz"

"Yaşam" kategorisinde oyunu Özge Elif Kızıl'ın Antarktika'da çekilen "Bilim ve barış kıtası" adlı fotoğrafından yana kullanan Coşkun, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü destekleriyle İstanbul Teknik Üniversitesi organizasyonuyla 3. Antarktika Bilim Seferi düzenlendi. İlk iki seferde genel müdürlüğümüz yoktu. Üçüncü seferde biz de dahil olmak istedik. Bir yerde yaşam alanı oluşturabilmeniz için oranın iklimini, meteorolojisini bilmeniz gerekir. Antarktika'da otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk, bir arkadaşımızı oraya gönderdik. Şu anda orada istasyonumuz Antarktika'daki hava sıcaklığını ölçüyor."

Coşkun, "Spor" kategorisinde de Mustafa Yalçın'ın "Millilerden asker selamı" başlıklı fotoğrafına oy verdi. Bu fotoğrafı çok anlamlı bulduğunu belirten Coşkun, "Dünya bu fotoğrafa taktı. Bu bizim simgemiz, futbolcularımız içinden gelen hareketi yapıyor, ben de bunu Anadolu insanı ve vatandaş olarak destekliyorum." dedi.

 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin vücutlarına yaptırdığı en özel dövmeler ve anlamları...
Ünlü isimlerin vücutlarına yaptırdığı en özel dövmeler ve anlamları...