A24.com.tr » yaşam » Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için çığ, fırtına, yoğun kar yağışı ve zirai don uyarılarında bulundu.

Önceki günlerde hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar hissedilir derecede düşüş göstereceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 29 Mart Cuma günü için 2 ila 8 derece düşüş tahminini paylaştı. Sıcaklıkların dışında bazı bölgeler için önemli uyarılarda bulunan MGM, son dakika sürprizleri ile karşılaşılmaması için detaylara yer verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sinop ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis, Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, zamanla İç Anadolu'nun güneyi ile gece saatlerinden sonra Sivas ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

YORUMLAR
  Nusret'in Sosyal medyada tıklanma rekoru kıran paylaşımları...
Nusret'in Sosyal medyada tıklanma rekoru kıran paylaşımları...