A24.com.tr » dünya » Merkel'den Türkiye açıklaması

Merkel'den Türkiye açıklaması

Merkel'den Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bazı bakanların Almanya'da yapacakları toplantılarının iptal edilmesinin ardından, bu ülke için söylediği sert sözlere Merkel'in sözcüsünden yanıt geldi.

 Türk bakanların Almanya'da konuşma yapacağı etkinliklerin iptal edilmesine Türkiye sert tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" dedi. Bugün ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü, gerilen Ankara-Berlin ilişkileri konusunda açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'deki basın toplantısında konuşan sözcü Steffen Seibert, "sakin ve soğukkanlı kalınması gerektiğini" söyledi. Seibert, "Almanya ve Türkiye gereksiz eleştirilerden kaçınmalı" ifadesini kullandı.

Merkel'in sözcüsü Seibert, Türk bakanların Almanya'da konuşmasına izin verilmemesini Nazi dönemi uygulamalarına benzeten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de yorum getirdi. Seibert, Alman hükümetinin, bu benzetmeyi "şiddetle reddettiğini" belirtti.

"Nazi kıyaslamaları her zaman absürt ve yersizdir" diyen Seibert, bu tarz karşılaştırmaların sadece "Nazilerin işlediği insanlık suçlarının önemini azalttığını" savundu.

Almanya'da Türk bakanların konuşacağı etkinliklerin iptal edilmesinin Ankara-Berlin ilişkilerinde yarattığı gerilimin ardından dün akşam ilk kez bir Türk bakan bu ülkede konuşma yapmıştı.

YORUMLAR
  Sekizinci kıta'ya dair yeni bulgular ortaya çıktı...
Sekizinci kıta'ya dair yeni bulgular ortaya çıktı...