A24.com.tr » politika » Meral Akşener'den Erdoğan'a ABD ziyareti tepkisi

Meral Akşener'den Erdoğan'a ABD ziyareti tepkisi

Meral Akşener'den Erdoğan'a ABD ziyareti tepkisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD ziyareti üzerinden eleştirilerde bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeyi sert bir dille eleştirdi. Akşener, Erdoğan'a, "Koskoca millet arkandayız diyerek seni uğurladı, git milletimize hakaret edenlere gereken dersi ver dedi, sense gittin yine boynumuzu büktün. Büyük Türk milletinin tarihine yakışan bu değildi Sayın Erdoğan, yazıklar olsun" sözleriyle sitem etti.

Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Erdoğan hiçbir söz alamadığı halde neden mutlu döndü? Oraya milletin bekası için mi şahsi bekan için mi gittin kardeşim? Hiçbir şey alamamışken, milletimizin hakkını savunamamışken sen neden böyle mutlusun? Hangi meseleyi hallettin de bu kadar rahatsın? Hayırdır Sayın Erdoğan?"

İyi Parti iktidarında hiçbir bakan çıkıp da milletini tehdit edemeyecek. Çünkü bilecek ki böyle bir şey olursa kapı dışarı edilecek.

Gölü kuruttular diye üzülüyoruz ama bu iktidar asıl analarımızın babalarımızın gençlerimizin umutlarını kuruttu.

Erdoğan EYT'li vatandaşlarımıza 'O yaşta emeklilik olmaz' dedi. Yadaş müteahhitlere aktardığın parayla  batmayan ülke vatandaşa akıttığın parayla mı batacak. 

İşte size vatandaşının yokluktan borçtan intihar eden ülkenin yeni düzeni; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi!

Eğitim bir milletin  kaderini, geleceğini belirler, toplumsal kalkınmanın ön koşuludur. Sürdürülebilir bir kalkınma iyi bir eğitime bağlıdır. Eğitim kalitesini arttıramayan ülkeler orta gelir tuzağına düşerler.

Toplumsal adalet ve eşitlik ancak kaliteli bir eğitimle olur. Ama okula devam eden milyonlarda gencimiz temel becerilerden yoksun kalıyorsa Türkiye kalkınamaz. 

Gençler bugünümüz çocuklar yarınımız, geleceğimizdir. Biz eğitimi, ülkenin geleceği olarak örüyoruz. Bağımsızlığımızın teminatı olarak görüyoruz. Bizim için eğitim sorgulayan kendi ayakları üzerinde duran nesiller yetiştirmektir.Bizim için eğitim yeni tedavi yöntemleri geliştirecek doktorlar yetiştirmektir. Bizim için eğitim fesli müptezelere değil Halil İnalcık gibi tarihçiler yetiştirmektir.

Eğer o beğenmedikleri Cumhuriyet'in ortaya koyduğu o eğitimdeki sosyal adalet olmasaydı, sınıflar arası geçirgenliği sağlayan o eğitim sistemindeki bizim gibilere yol açacak o sistem olmasaydı bugün ben buradan size hitap ediyor olmazdım. Köyümde oturuyor olacaktım. 

Bizim çocuklarımız ve torunlarımızın dün bizim olduğumuz şanslara, bugün imkanının olmadığı bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız.

Canı isteyenin canı istediği zaman eğitim sistemini değiştirdiği bir düzen... Kul hakkı yiyorsunuz. 

Eğitimi yoluna sokmak için önce benim gencim nasıl düşünürse düşünsün yeter ki özgürce düşünsün diyebilecek kadar irfan sahibi olmak gerekir. Önce gençlere güveneceksin E

SAyın Erdoğan. Belki dünyaya senden çok daha farklı bakacaklar. Bir ülkede gençler büyüklerden farklı düşünüyorsa o zaman umut var demektir.

Sorunlarımızın temel sebebi liyakati hiçe sayan bu iktidardır.

Zamanı geldiğinde sandığa gidip değişim için oy kullanacaksınız. Türkiye'nin tüm kaynaklarını kendi çıkarları için kullanan bu zihniyetin değişimi için çalışacaksınız. Ya sisemin kurbanı olacaksınız ya da değişimin mimarları olacaksınız.Ağustos ayında bugün geleceğin ilk günü diye yola çıktık. Sevgili gençler o gelecek sizin geleceğiniz. Sizi bu değişimin parçası olmaya, İyi Parti'ye davet ediyorum. Türk milletinin istiklali de istikbali de sizinledir."

YORUMLAR
  67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı...
67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı...