A24.com.tr » gündem » Mehmet Aktaş kimdir? Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş nereli kaç yaşında?

Mehmet Aktaş kimdir? Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş nereli kaç yaşında?

Mehmet Aktaş kimdir? Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş nereli kaç yaşında?

Emniyet Genel Müdürlüğünün tepe ismi değişti. Celal Uzunkaya'nın yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş getirildi. Peki Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş kimdir nereli kaç yaşında?

Son yapılan atamayla Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Aktaş'ın kim olduğu merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİNE BAYBURT VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN ATANDI

Mehmet Aktaş'tan boşalan Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

CELAL UZUNKAYA, BAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi. 

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

1968 Elazığ doğumlu olan Mehmet Aktaş, ilköğrenimi Elazığ Merkez Tadım Köyü İlkokulu'nda; ortaokulu ve liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1994’te Malatya kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay İngiltere'de bulundu.

1997'de Aksaray-Gülağaç'ta kaymakam olarak göreve başlayan Aktaş, daha sonra da Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri,Rize-Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2010-2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi olarak atandı. Son valiler kararnamesi ile 21 Haziran 2017’de Karabük Valiliği’nden Şırnak Valiliğine atandı. Mehmet Aktaş evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • MEHMET METİN CINCIK 2019-07-20 01:49:40

    hakkınızda hayırlı uğurlu ne ise o olsun sayın eski valim yeni emniyet genel müdürüm yeni görevinizde başarılar diliyorum vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum m.metin CINCIK TÜRKİYE EKONOMİ VE KALKINMA PARTİSİ GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGE SORUMLUSU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İRTİBAT

  Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti
Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti