A24.com.tr » eğitim » Medya okuryazarlığı dersi için dekanlardan MEB'e çağrı

Medya okuryazarlığı dersi için dekanlardan MEB'e çağrı

Medya okuryazarlığı dersi için dekanlardan MEB'e çağrı

İletişim Fakültesi mezunlarının yıllardan beri dile getirdiği sorun dekanların da dikkatini çekti. İletişim Fakültesi Dekanları Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olması için MEB'e çağrıda bulundu.

İletişim Fakültesi Dekanları (İLDEK) Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir yazı göndererek Medya okuryazarlığı dersinin zorunlu olması gerektiğini vurguladı.

Yenilenen müfredat çerçevesinde okullarda seçmeli olarak okutulan Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olması ve formasyon eğitimi almış iletişim fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanması için MEB’e hem çağrıda bulundu hem de resmi yazı yolladı.

Yüz yüze görüşme için bakanlıktan randevu talebinde de bulunan İLDEK’in, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ilettiği yazı ise şöyle:

Sayın İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı

İletişim Fakülteleri dekanları 2000 yılından beri yılda en az bir kez toplanarak iletişim fakültelerinin sorunlarını ele almakta, kaliteli bir eğitim-öğretimin yapılabilmesi için çözümler üretmektedir. Türkiye’deki iletişim fakülteleri dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Kırgızistan’daki İletişim Fakülteleri de düzenli olarak toplantılara katılmaktadır.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek: Medya Okuryazarlığı dersi iletişim mezunları tarafından okutulmalı Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek: Medya Okuryazarlığı dersi iletişim mezunları tarafından okutulmalı

İletişim Fakülteleri Dekanları Genel Kurul toplantıları; İLDEK adıyla anılan İletişim Fakülteleri dekanları Yürütme Kurulu tarafından organize edilmektedir. Son İLDEK toplantısı 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş ve toplantı sonrasında Sonuç Bildirgesi yayınlanmıştır. Toplantıya katılan tüm İletişim Fakültesi Dekanlarının oybirliği ile almış olduğu 4 numaralı kararında;

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda okutulmakta olan “Medya Okuryazarlığı” gibi iletişim alanına özgü derslerin okutulmasında, alan dışından öğretmenlerin yerine, iletişim fakülteleri mezunu olup pedagojik formasyonu olan iletişimcilerin görevlendirilmesinin gerektiği hususunun İLDEK Yürütme Kurulunca takip edilerek Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması” önerilmiştir.

Güncellenen eğitim programlarıyla ilgili yapmış olduğunuz bilgilendirme toplantısında; yeni müfredatın 2017 Eylül ayında başlayacak olan eğitim-öğretim ile birlikte hayata geçirileceği Zatıâliniz tarafından duyurulmuş ve toplumun her kesiminden görüş ve önerilerin 10 Şubat 2017 tarihine kadar Makamlarınıza iletilmesi istenmiştir.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Nilüfer Sezer'den medya okuryazarlığı dersine destek Prof. Dr. Nilüfer Sezer'den medya okuryazarlığı dersine destek

Bu talebiniz İletişim Fakültesi Dekanları tarafından memnuniyetle karşılanmış ve İLDEK Yürütme Kurulu olarak; tüm iletişim fakülteleri ve mezunlarımız adına Bakanlığınızdan iki konuda yardımcı olunmasına karar verilmiştir:
1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okutulan “Medya Okuryazarlığı” ve “İletişim” gibi derslerin zorunlu duruma ders getirilmesi;
2. Bu derslerin, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren pedagojik formasyonu olan İletişim Fakülteleri mezunları tarafından okutulması

Yukarıda belirtilen hususlardaki görüşümüzün ilgili kurullarınızda değerlendirileceğini ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlenmesinin yapılacağını umuyor, saygılar sunuyoruz.

Prof. Dr. Aysel AZİZ
İLDEK Yürütme Kurulu Başkanı

YORUMLAR
  Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!
Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!