A24.com.tr » politika » Meclis Başkanı İsmail Kahraman kimdir kaç yaşında nereli?

Meclis Başkanı İsmail Kahraman kimdir kaç yaşında nereli?

Meclis Başkanı İsmail Kahraman kimdir kaç yaşında nereli?

CHP, MHP ve HDP'nin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de Meclis Başkanı adayı İsmail Kahraman yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partiler Meclis Başkanlığı seçimine odaklandı. 4 siyasi partinin de adayları resmen belli oldu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün yeniden Meclis Başkanlığı için aday olacak. CHP'nin adayı Zekeriya Temizel, HDP'nin adayı Selma Irmak, MHP'nin adayı ise Celal Adan olarak açıklanmıştı.

Yapılan oylamada 3. turda AK Parti'nin aday gösterdiği İsmail Kahraman başkan seçildi.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

7 Aralık 1940 senesinde dünya gelen İsmail Kahraman aslen Rizelidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan İsmail Kahraman Türk hukukçu ve siyasetçidir. Kahraman, 27. ve mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. bölge milletvekili olarak meclise giren Kahraman, 1995 ve 2002 yılları arasında da milletvekili olarak meclise yer almıştır.

TBMM Başkanlığı görevinden önce 1996–1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan hükümette Kültür Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye'de muhafazakâr/milliyetçi geleneğin önde gelen kurumlarından Milli Türk Talebe Birliği'nin Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti başkanlıkları, özel sektörde idare meclisi başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile REFAHYOL Hükümeti'nde Kültür Bakanlığı yaptı.

Evli olan Kahraman dört çocuk babasıdır.

YORUMLAR
  Spora gitmeden önce ne yemek lazım?
Spora gitmeden önce ne yemek lazım?