A24.com.tr » yaşam » Mardin'de polise bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Mardin'de polise bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Mardin'de polise bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Mardin'de Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Emniyet binasının büyük kısmının zarar gördüğü olayda 1'i polis 3 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. DHA'nın haberine göre Batman istikametinden gelen bomba yüklü bir araç, Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Durumu fark eden polisler ateş açınca patlama yaşandı. MOBESE görüntülerinin de aracın Batman yönünden geldiğini doğruladığı belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre hain saldırıda biri polis 3 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

500 KİLO PATLAYICI

DHA Muhabiri Felat Bozaslan, CNN TÜRK canlı yayınında patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Emniyet Müdürlüğü binası kentin yeni yapılaşan ve kamu binalarının yer aldığı bir bölümünde yer alıyor. Midyat'ın çıkışı olarak tarif edebiliriz. Emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre, araç Batman istikametinden geliyor ve Emniyet müdürülüğüne girmek istiyor. Kapıda nöbet tutan polisler araçtan şüpheleniyor ve araca ateş açıyorlar. Araç emniyet müdürlüğünün içerisine girmeden kapıda patlıyor. Güvenlik kaynakları patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdi."

SİLAH SESLERİ VE YANGIN

Şiddetli patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, patlayan araç nedeniyle yangın çıktı. Bölge geniş bir güvenlik çemberine alınırken, emniyet kaynakları, patlamanın ardından sıçrayan bazı parçaların bahçedeki polis araçlarının da infilak etmesine yol açtığını söyledi. Bölgede kamu kurumlarının lojmanları da bulunuyordu.

Teröristin bombalı araçla birlikte havaya uçtuğu ihtimali de değerlendiriliyor.

ANADOLU AJANSI: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

AA'nın haberinde saldırı nedeniyle çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Yaralananlar, ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. Görgü tanıkları olay yerinden ambulanslarla alınan yaralıların durumlarının ağır olduğunu söyledi.

BAKANLIK DOKTORLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Sağlık Bakanlığı, il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdı. Terör uzmanları ve savcılar da bölgeye doğru hareket etti. Patlamanın şiddetiyle çok sayıda binada büyük hasar oluştu. Saldırı sonrası bölgedeki lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu.

Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevk edildi.

BARİYERLERİ GEÇEMEDEN PATLATTI

Hain saldırının gerçekleştiği yer sivillerin de yoğun olduğu bir bölge. Bombalı aracın, daha önce terörist saldırılara karşı konulan bariyerlerin olduğu bölgede patladığı, içeriye giremediği belirtiliyor. Yaralılar arasında çok sayıda sivilin de olabileceği bildiriliyor.

(Hürriyet)

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor
Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor