A24.com.tr » yaşam » Mardin ve Diyarbakır'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Mardin ve Diyarbakır'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Mardin ve Diyarbakır'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Terör örgütü PKK akşam saatlerinde eş zamanlı iki saldırı gerçekleştirdi. Mardin ve Diyarbakır'da meydana gelen patlamalarda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, devlet hastanesi yakınlarında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. 6'sı polis en az 19 kişi de yaralandı.

PKK bu akşam saatlerinde Mardin ve Diyarbakır'da polis araçlarına yönelik olarak birbirine benzer iki hain saldırı gerçekleştirdi.

Mardin'de polis aracının geçtiği sırada çevrede yüzlerce sivilin bulunduğu yerde uzaktan kumandalı bomba patlatıldı.

Patlama sonucu yerde dev bir çukur açıldı, çevredeki binaların ön cephelerinde büyük hasar oluştu.

Çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı ancak olayda yaşamını yitiren olup olmadığı henüz bilinmiyor.

BAKAN: 19 YARALI VAR
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda polis ve sivil yaralandı.

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısında yaralananlar, 112 Acil sağlık ekipleri ve vatandaşların araçlarıyla ilçedeki ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırıda biri ağır 6 polis ve 13 sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

YARALILAR HASTANEYE GETİRİLİYOR
Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Aşiti Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde gerçekleşen saldırıda yaralananlar, Kızıltepe ve Mardin’deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

İKTİDARDAN İLK AÇIKLAMA
Bugün seri terör saldırıları Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi. Son olarak Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’daki saldırılardan da acı haberlerin geldiği iktidar kaynaklarınca açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Bugün emniyet güçlerine yönelik saldırılarda 8 şehidimiz var. Ayrıca bu son saldırılarda ölen ve yine yaralı olan vatandaşlarımız var.

Türkiye uzunca bir zamandır terörle mücadele etmektedir. Sadece bir terör örgütüyle değil, birden çok terör örgütüyle eşzamanlı bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bir taraftan PKK ile bir taraftan DHKP-C, DEAŞ terör örgütüyle, aynı şekilde bir taraftan da FETÖ terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti mücadelesini sürdürüyor.

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kararlı bir şekilde mücadelemezi sürdüreceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Terör örgütleri şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bir şekilde bu terör örgütleri bertaraf edilecek. Hem bu terör örgütleri hem de arkasında kimler varsa hesabı sorulacaktır” dedi.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, son saldırılarla ilgili bilgiler netleştiğinde milletvekillerine açıklama yapacağını bildirdi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da “Biz de Divan olarak Diyarbakır Sur ve Mardin Kızıltepe’de bombalı saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralı olanlara da şifa diliyoruz” dedi.

 

DİYARBAKIR'DA PATLAMA:

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 6'sı polis 10 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da tarihi Sur ilçesinde akşam saatlerinde polis servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlamadan sonra çevrede yangın çıktı. Olay yerine 30'dan fazla ambulans gönderildi.

Olay, 19.20 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi'nde yaşanan patlamanın polis servis aracı geçerken yaşandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Bağıvar Mahallesi 10 Gözlü Köprü mevkiinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait Çevik Kuvvet Müdürlüğü servis aracının geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi.

6'SI POLİS 10 YARALI
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki polis servis aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 6'sı polis 10 kişi yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda yaralanan 6 güvenlik görevlisi ile 4 sivil 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.


 

YORUMLAR
  Kikirik'in büyük değişimi
Kikirik'in büyük değişimi