A24.com.tr » gündem » Mansur yavaş sert çıktı

Mansur yavaş sert çıktı

Mansur yavaş sert çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 'nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım yapılması teklifine sınırlama getirildi. Mansur Yavaş bu karar sonrası tepki gösterdi.

Mansur Yavaş sert çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, korona tedbirleri için bugün olağanüstü toplandı. 

Bugün düzenlenen Meclis toplantısında altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı başta olmak üzere küresel salgın hastalık sürecinde alınan kararlar ve planlanan yeni önlemler konuşuldu.

Gündemde alınan ve oylanan bazı talepler, AK Parti ve MHP 'li üyelerin oyları ile reddedildi. Red oylarının gelmesi nedeniyle Mansur Yavaş isyan noktasına kadar geldi.

SOSYAL YARDIMA SINIRLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ’ın gerildiği konulardan en önemlilerinden biri de belediyenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla sosyal yardım yapabilmesi için bütçenin yüzde 10’u oranında borçlanması teklifinin AK Parti ve MHP grubunun önergesiyle 100 milyon TL ile sınırlandırılması oldu.

Oylama sonrası Mansur Yavaş , AK Parti ve MHP 'li meclis üyelerine şu şekilde tepki gösterdi:

"Bunun tabii bir sorumluluğu olacak elbette. Siyasi sorumluluğu olacak. Daha önceki yıllarda nasıl krediler verilmiş, nasıl faizlerle verilmiş, şimdi nasıl bir uygulama var, otobüslerde, billboardlarda (reklam panoları) televizyonlarda ziyadesiyle göreceksiniz.

Çünkü Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, bize Ankara’yı emanet etmiş, en iyi şekilde yönetmemizi istiyor. Buna engel olmaya, çomak sokmaya çalışan herkese de mutlaka gereken cevabı verecektir."

YORUMLAR
  Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...
Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...