A24.com.tr » yaşam » Mamak'ta İlaçlama Seferberliği

Mamak'ta İlaçlama Seferberliği

Mamak'ta İlaçlama Seferberliği

Mamak Belediyesi’nin yaz aylarında vatandaşlara büyük rahatsızlık veren haşere, böcek ve sineklere karşı ilaçlama ve mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte, sivrisinek ve diğer haşerelerde görülen artış, belediye ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler özellikle dere yatakları, bina altı suları, doğal havuzlar, sulama havuzları başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yürütüyor.

Yeşil alanlarda yoğun ilaçlama

Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar dâhilinde ekipler, dere yatakları, bina altı suları, doğal havuzlar, sulama havuzları başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında, parklarda sinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda da yoğun ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Her hafta belirlenen periyotta çalışmalar devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararsız, çevre sağlığı grubu ilaçlar kullanılıyor. Çalışmalar kapsamında ilçedeki bütün çöp konteynerleri de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edilirken, yine sinek ve haşerelere karşı ilaçlanarak vatandaşlara rahatsızlık vermesi engelleniyor.

YORUMLAR
  Irma Kasırgası ABD'yi vurmaya devam ediyor!
Irma Kasırgası ABD'yi vurmaya devam ediyor!