A24.com.tr » politika » Mahir Ünal'dan Özgür Özel'e sert çıkış

Mahir Ünal'dan Özgür Özel'e sert çıkış

Mahir Ünal'dan Özgür Özel'e sert çıkış

AK Parti genel merkezinde kameralar karşısına geçen Mahir Ünal, 23 Nisan oturumuna damga vuran CHP'li Özgür Özel'in açıklamalarına "Grup başkanvekilliği soytarılık yeri değildir" şeklinde yanıt verdi.

23 Nisan'da Meclis'te yaşanan Başbakan Yıldırım - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tartışmasına AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yanıt verdi. Canlı yayında sert açıklamalarda bulunan Ünal, "Grup başkanvekilliği soytarılık yeri değildir" dedi.

İttifak tartışmaları üzerinden CHP'yi eleştiren Ünal, "Biz her şeyi kamuoyunun gözleri önünde yapıyoruz." diyerek CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifakı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef alan Ünal şunları söyledi:

Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. 23 Nisan oturumunda yabancı misyon şeflerinin, büyükelçilerinin önünde TBMM'ye uygun olmayan bir dil ve üslubu ana muhalefet partisi genel başkanının kullanması son derece üzücü olmuştur. TBMM'nin 20 Temmuz'da aldığı kararı, TBMM'nin çatısı altında konuşan bir genel başkanın 'sivil darbe' olarak nitelendirmesi, diğer taraftan da TBMM'yi hedef alan bir işgal girişimini bombalamayı 'kontrollü darbe' olarak nitelendirmesi zaten her şeyi özetleyen bir durum. Şunun da bilinmesini isteriz ki grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Bu milletin yüzde 52 oy ile seçtiği Cumhurbaşkanı'na birilerinin parmak sallama hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Herkese o parmağa sahip çıkmasını, kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı yasladıklarını biz çok iyi biliyoruz. Bu devletin başkanı olarak anayasanın nitelendirdiği Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki, biz iktidar sorumluluğumuz olduğu için aman Meclis çalışsın, diye susuyorsak birileri bunu zayıflık zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz 

YORUMLAR
  Ömer Halisdemir'in tatbikat fotoğrafları ortaya çıktı
Ömer Halisdemir'in tatbikat fotoğrafları ortaya çıktı