A24.com.tr » dünya » Libya uçağını kaçıran saldırganlar teslim oldu

Libya uçağını kaçıran saldırganlar teslim oldu

Libya uçağını kaçıran saldırganlar teslim oldu

118 kişiyi taşıyan Libya uçağının kaçırılmasının ardından yaklaşık 2 saat süren pazarlıkların ardından yolcular tahliye edildi. Tahliyenin ardından saldırganlar da teslim oldu.

 118 kişiyi taşıyan Libya uçağı iki saldırgan tarafından kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı. Uçağı kaçıran iki saldırgan uçağı havaya uçurmakla tehdit etti.

ibya uçağını kaçıran iki hava korsanı teslim oldu. Malta Başbakanı Joseph Miscat, uçakta kalan son mürettebatında kurtarıldığını söyledi. Öte yandan saldırganlar Malta'dan sığınma talep etti.

KADDAFİ YANLISI KORSANLAR SEYFÜLİSLAM KADDAFİ'NİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİLER

Malta basını ise korsanların Kaddafi yanlısı olduğunu iddia etti. Korsanlar yaşanan pazarlıklar sonucunda Seyfülislam Kaddafi'nin cezaevinden bırakılmasını talep ettiler.

TAHLİYE EDİLDİLER

Bu gelişmenin ardından korsanlar uçaktaki kadın ve çocukları serbest bıraktılar. Malta Başbakanı da kadın ve çocukların serbest bırakıldığını doğruladı. İlerleyen dakikalarda ise diğer yolcular da serbest bırakıldı.

MALTA BAŞBAKANI'NDAN KISA AÇIKLAMA

Kaçırma olayının ardından Malta Başbakanı Joseph Muscat da, Twitter'da kaçırılma durumu ile ilgili Libya'nın bilgilendirildiğini açıkladı. Muscat, güvenlik görevlileri ve ambulansların hazır beklediğini ekledi.

Muscat, bir sonraki paylaşımında ise 111 yolcunun 82'sinin erkek, 28'inin kadın ve birinin çocuk olduğunu açıkladı.

DAİLY MAİL: BİRİNİN ELİNDE EL BOMBASI VAR

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan iddiaya göre saldırganların birinin elinde el bombası bulunuyor. Başka bir iddiaya göre saldırganlar yolcuları serbest bırkacaklarını ancak uçuş personelini bırakmayacaklarını söylediler.

PİLOT LİBYA'YA İNMEYE ÇALIŞMIŞ

Havalimanından bir güvenlik yetkilisi, uçağın pilotunun Libya'ya iniş yapmaya çalıştığı fakat korsanların buna izin vermediği, kurulan son irtibatta ise Tripoli'nin Mitiga Havalimanı'na, kaçırıldıklarına dair bilgi verdiğini aktardı.

Reuters'a konuşan kaynak, "Pilot doğru bölgeye inmek için çok çaba harcadı fakat korsanlar reddetti." dedi.

Öte yandan Malta Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar iptal edildi veya başka yere yönlendirildi.

SEYFÜLİSLAM KADDAFİ KİMDİR

Muammer Kaddafi'nin oğlu, Seyfülislam Kaddafi (41) Libya'da "ulusun güvenliğini tehlikeye atmak" suçundan yargılanıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi de Libyalı yetkililerin teslim etmek istemediği Seyfülislam Kaddafi'yi Lahey'de yargılamak istiyor.

 

YORUMLAR
  Rüzgar Erkoçlar'ın yeni sevgilisi
Rüzgar Erkoçlar'ın yeni sevgilisi