A24.com.tr » eğitim » KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK bursları ne kadar?

KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK bursları ne kadar?

KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK bursları ne kadar?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK bursu ve kredisinin başvuru zamanı araştırılmaya başlandı. KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK bursları ne kadar?

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek sağlayan KYK bursu ve kredisi, geçen senelerdeki gibi yine ekima ayında olması bekleniyor. Resmi bir açıklamanın yapılmamıl olması nedeniyle de öğrenciler büyük bir merak oluştu. İnternette araştımaya başlayan öğrenciler 'KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK bursları ne kadar?' sorularını sormaya başladı. Tarihleri belli olmasa bile KYK burs ve kredi başvuruları için kısa bir zaman kaldı. İşte KYK bursları hakkında merak edilenler…

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK burs başvuruları geçen sene 15 Ekim’de başlamış ve 21 Ekim’de bitmişti. Önümüzdeki günlerde KYK’nın başvuru tarihi konusunda açıklama yapması bekleniyor.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla ayrıca kredi ve burs imkanı da sağlanıyor. Halen 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek veriliyor.

2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi. Kredi ve burs başvuruları ekim ayında yapılacak.

YORUMLAR
  Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor
Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor