A24.com.tr » ajanda » Kuzey Yıldızı Programı'na başvurular devam ediyor

Kuzey Yıldızı Programı'na başvurular devam ediyor

Kuzey Yıldızı Programı'na başvurular devam ediyor

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı'na başvurular devam ediyor.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik  Programı'na başvurular devam ediyor. Bu yıl kapsamı genişletilen Kuzey Yıldızı programı, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin ailede ve şirkette yaygınlaşması amacıyla sürekli öğrenilen bir platforma dönüştürüldü.
 
Türkiye'deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından hayata geçirilen TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı'na başvuruların Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 
Kuzey Yıldızı programıyla; şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlanması, tüm yıl dahilinde gerçekleştirilen etkinliklerle iyi örneklerin paylaşılması ve program dahilindeki aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğundaki gelişimi için itici güç oluşturulması amaçlanıyor.
 
TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programını, pandemi döneminde değişen şartlara uygun olarak yeniden gözden geçirdiklerini ve kapsamını genişlettiklerini söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, “Kuzey Yıldızı artık sadece bir ödül olmaktan çıktı. Aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuklarında bir yol haritası olması amacıyla kapsamını genişlettik. Amacımız, aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, tüm yıl gerçekleştireceğimiz etkinliklerle iyi örnekleri paylaşmak ve program dahilindeki aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğundaki  gelişimini  sağlama yönünde itici güç oluşturmak. Aile şirketlerinin nesilden nesile güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmeleri için; aile, iş ve ortaklık dinamiklerinden oluşan üç boyutu dikkate almaları gerekiyor. Bunun için de emek, kaynak ve zaman ayırmaları şart. TAİDER olarak bilincin artması için çalışıyoruz. Dünyada ve Türkiye'de ilk olan Aile Şirketlerine özel tasarlanmış bu projenin aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sürdürülebilirlik raporu hazırlayan veya güncellemek isteyen aile şirketlerimizi özellikle bu programa davet ediyorum.” dedi.
 
Kuzey Yıldızı Programında Değerlendirme Kriter Başlıkları: Kurumsal Yönetim, Çalışanlar, İş modeli, Çevre, Toplum ile Aile ve Gelecek Nesiller
 
2017 yılından beri yürütülen programın bu yıl kapsamı yenilendi. Üç ana konuda değişikliklerin yapıldığı programda; özellikle sürdürülebilirlik, çevre, topluma geri kazanma konularında, B-Corp kriterleri değerlendirme kapsamının içine alındı. Strateji, inovasyon, iş modelleri alanlarında şirketlere yol gösterecek içerikler geliştirildi. Ödül yapısının da değiştirildiği programda, artık alt kategorilerde kendini ispatlamış firmalar belirlenecek ve Kuzey Yıldızı Büyük Ödülü'nün yanı sıra farklı kategorilerde de ödüller verilecek. Ayrıca, sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak için bütün yıla yayılan, içinde seminerler, araştırmalar, eğitimler ve söyleşilerin bulunduğu inisiyatifler hayata geçirilecek.

TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı; sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan, kurumsal yönetim, çalışanlar, iş modeli, çevre, toplum ile aile ve gelecek nesiller açısından fark yaratarak ülke ekonomisine değer katan aile şirketlerinin teşvik edilmesini amaçlıyor. Program için başvuran şirketler, sunulacak değerlendirme raporu sayesinde gelişmiş ve geliştirilecek alanlarını tespit etme imkânı elde edecek. Program dahilinde her yıl başvuran firmalar arasında değerlendirme yapılarak TAİDER Kuzey Yıldızı Ödülleri takdim edilecek. Program sürecinde eğitilen “Değerlendiriciler” hem kuramsal hem de uygulama bilgisi ile öğrenme ve öğrendiklerini kendi şirketlerinde de uygulama olanağı bulacak.

Programa katılım koşulları

TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı'na; sanayi, ticaret, hizmet faaliyeti olan, halka açık olmayan ve hisselerinin en az yüzde 50'sinin aile kontrolünde bulunan aile şirketleri katılabiliyor. Bu kapsamda olan aile şirketlerinin başvurabileceği program için TAİDER'e üye olma zorunluluğu bulunmuyor...

Başvuru için:  www.taiderkuzeyyildizi.org

 
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları deneyimlerini katarak paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri alanında önder tek sivil toplum örgütüdür. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha güçlü ve sürdürülebilir büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında İzmir'de kurulmuştur. Bugün Türkiye'nin her bölgesinden 216 aile şirketi ve üyelerinin yarısı 18-40 yaş arası gelecek nesiller olmak üzere 728 aile üyesi ile TAİDER varlık sebebine bağlı olarak belirlediği hedeflerini gerçekleştirmek üzere kuruluşundan bugüne pek çok proje ve etkinlik yürütmektedir TAİDER aynı zamanda uluslararası platformda şirketlerinin oluşturduğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.  65 ülkede 15.000 aile şirketi üyesinin buluştuğu 4000 aile şirketinden oluşan bir topluluk olan FBN'de TAİDER üyeleri Türkiye'yi yönetim kurulu ve topluluk liderleri seviyesinde temsil etmektedirler.

YORUMLAR
  Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi
Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi