A24.com.tr » eğitim » Kütahya'da yarın okullar tatil mi 15 Şubat Cuma 2019 okul var mı yok mu?

Kütahya'da yarın okullar tatil mi 15 Şubat Cuma 2019 okul var mı yok mu?

Kütahya'da yarın okullar tatil mi 15 Şubat Cuma 2019 okul var mı yok mu?

Kütahya'da yarın okullar tatil mi? Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Öğrenci ve veliler ise okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

  Yurdun büyük bir kesiminde görülen karlı hava sabah okula gitmek isteyen öğrenciler için adeta çileye dönüyor. Peki okullar yarın tatil olacak mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava durumu şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre bütün bölgeler parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Sakarya'nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Marmara'nın kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8 İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7 İzmir: Çok bulutlu 10 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13 Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16 Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9 Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -2 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

KÜTAHYA VALİLİĞİ RESMİ HESABI (TIKLAYINIZ)

Eskişehir'de kar tatili haberleri internette aranmaya başlandı. Eskişehir Valiliği 14 Şubat 2019 perşembe kar tatili açıklaması henüz yapmadı. Soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu Eskişehir'de Valilik tarafından yapılacak açıklamaları haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

Okulların tatil edilmesi beklentisi oluşan Ankara ve Hatay gibi illerin valilikleri de henüz 14 Şubat kar tatili konusunda bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR
  2017 yılının en iyi oyunları belli oldu
2017 yılının en iyi oyunları belli oldu