A24.com.tr » yaşam » Kütahya'da okullar tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Kütahya yarın okul var mı | Kütahya Valiliği kar tatili açıklaması

Kütahya'da okullar tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Kütahya yarın okul var mı | Kütahya Valiliği kar tatili açıklaması

Kütahya'da okullar tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Kütahya yarın okul var mı | Kütahya Valiliği kar tatili açıklaması

Kütahya'da yarın okullar tatil mi? 10 Ocak 2019 perşembe günü okul tatil mi? Kütahya Valiliği kar tatili hakkında resmi açıklama yaptı mı? İşte cevabı...

Kütahya'da okulların 10 Ocak perşembe günü tatil olup olmadığı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

İç Anadolu ve Ege'yi etkisi altına alan kar yağışı Kütahya'yı da vurdu. Yeni yıldan itibaren kar yağışı altında olan Kütahya'da bazı bölgelerdeki sokaklar ve caddeler beyaza büründü. Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı kar yağışı kentte etkisini giderek artırıyor. Ayrıca buzlanma ve don uyarısı da yapılıyor.

Kütahya'da kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Soğuğun yanı sıra karla kaplı yollar da sürücüleri zorluyor. Kar yağışı nedeniyle binlerce öğrencide tatil beklentisi oluştu. Peki okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi?

KÜTAHYA OKULLAR YARIN TATİL Mİ? (10 OCAK 2019 perşembe)

Kütahya'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Şu ana kadar okulların tatil edilmesiyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak valilik her an öğrencilere müjdeli haberi verebilir.

En güncel bilgiye aşağıdaki valilik sayfasının linkinden ulaşabilirsiniz.

KÜTAHYA VALİLİĞİ RESMİ SAYFASI (TIKLAYINIZ)

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu,nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR
  Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi
Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi