A24.com.tr » ekonomi » Kredi notunu öğrenmek artık ücretsiz

Kredi notunu öğrenmek artık ücretsiz

Kredi notunu öğrenmek artık ücretsiz

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) hazırladığı tüketicinin kredi notuna ilişkin bilgileri içeren Risk Merkezi Raporu, artık e-devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak alınabilecek.

Risk Merkezi tarafından hazırlanan bu rapor; kredi, kredi kartları, protesto edilmiş senetler, karşılıksız işlemi yapılmış çek ve sonrasında ödenen çekler ile ibrazında ödenen çek bilgilerini içeriyor. Kişinin kredi notunu içeren bu rapor önceden ‘findeks.com’dan ya da bankaların internet, mobil şubelerinden sorgulanarak 7-8 liraya öğrenilebiliyordu.

AYDA BİR DEFA

Hizmetin kişi başı ayda bir defa olmak üzere ücretsiz sunulacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Vatandaşımız, bu hizmet ile evinde, internet üzerinden ücret ödemeden banka ve finansal kuruluşlardan kullandığı bireysel ve ticari nitelikli tüm kredi ve kredi kartı limitlerini, vadelerine göre borç bilgilerini ve ödenmemiş olan faiz, komisyon bilgilerini, son 10 yılda yasal takibe intikal ettirilmiş açık ve kapalı durumdaki borçlarını görebilecek” dedi.

NASIL ALINACAK?

Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-devlet’te yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğruladıktan sonra, ‘Risk merkezi Raporu Başvurusu’ hizmetini seçerek, rapor talep edebilecek. Bu menüyü bulamadıysanız arama kısmından ‘Risk Raporu’ yazarak arama yapabilirsiniz. Arama yaptıktan sonra çıkan sekmeye tıklamanız ve cep telefonu doğrulamasını yapmanız yeterli. 2 saat ile bir gün arasında rapor hazırlanıp kullanıcıya SMS ile bilgi verilecek. 

YORUMLAR
  Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)
Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)